Bas kitara – 1. Poglavje

[thrive_headline_focus title=”Pa začnimo…” orientation=”centeralign”]

1. Poglavje

Hvala za prijavo na eKnjigo!

Kot smo zapisali, je to prvo poglavje naše brezplačne eKnjige o PRAVILNEM učenju bas kitare »Pameten pristop k učenju bas kitare«. Sklop e-lekcij vsebuje dragocene informacije, ki bodo močno povečale vaše možnosti za uspeh pri igranju bas kitare. Pričnimo s prvo oviro, na katero naleti večina začetnikov: Mit o »naravnem talentu«.

Bas kitara Fender Jazz Bass '67

[blank_space height=’3em’]

Obstaja veliko napačnih informacij o igranju bas kitare. Nekateri jim celo pravijo laži. Največja izmed njih je, da morate biti rojen basist. Z drugimi besedami, imeti morate naravni talent. Čeprav to gotovo pomaga, je resnica, da naravni talent NI POGOJ, da bi postali dober basist. Mnogi predvidevajo, da so bile zvezde, kot so Victor Wooten, Flea in Jaco Pastorius, čudežni otroci, ki so se igranja bas kitare naučili sami v zgodnjem otroštvu. Tudi ti fantje (in vsi ostali basisti na svetu) so morali TRDO DELATI, da so razvili visoko raven znanja in igranja. Čeprav je igranje bas kitare pri njih videti preprosto, so tudi oni potrebovali LETA in LETA učenja in vaje, da so danes tam kjer so..

To je dobra novica za nas! Pomeni, da nas glasbena vila ob rojstvu ne rabi blagosloviti z izjemnim talentom, da bi postali dobri glasbeniki. Gre za veščine, ki se jih lahko vsak NAUČI, OSVOJI, in jih IZPOPOLNI, če je le pripravljen za to trdo delati, vztrajati in se igranja lotiti na pameten način.

Res je, da ščepec naravne danosti nikoli ne škodi, a morajo tudi mojstri, ki z lahkoto osvojijo en element igranja, trdo delati na ostalih področjih. Nekdo, ki je dober pri hitrem preigravanju lestvic, ima lahko težave z ritmom... Biti dober basist je cilj, ki ga lahko dosežete! Uspe vam lahko tudi, če niste čudežni otrok ali nadarjeni za glasbo. Se slišimo v naslednji lekciji.

Do takrat pa ne pozabite igrati!

P.S. Radi bi vam pomagali pri učenju igranja bas kitare. Kliknite na gumb in nam zaupajte, kaj vam povzroča največ težav.


Want to learn more?

Check out these articles below