Bas kitara – 6. Poglavje

[thrive_headline_focus title=”Se lahko igranja bas kitare naučim sam?” orientation=”centeralign”]

6. Poglavje

Basisti samouki imajo v sebi nekaj romantičnega in navdihujočega. Ob njih pomislimo na vztrajnost in dokazovanje, da to zmoremo sami, sledimo svoji notranji muzi in sami odkrivamo skrivnosti bas kitare. Mnogi menijo, da so basisti samouki pametnejši, sposobnejši in bolj nadarjeni od basistov, ki so se igranja učili z inštruktorjem. Samouke vidijo kot junake, po katerih bi se mogli vsi zgledovati in jim slediti. A se motijo.

Dejstvo je, da so basisti, ki so se igranja bas kitare naučili popolnoma sami, izredno redki. Za vsakega, ki se je pričel učiti sam in mu je uspelo, obstaja milijon drugih, ki so prav tako poskusili in obupali. Večina ljudi, ki trdi, da so se igranja bas kitare naučili sami, je imela dostop do izobraževalnih pripomočkov, ki so jih med učenjem uporabljali. Samo zato, ker niso imeli plačljivih ur učenja bas kitare, še ne pomeni, da niso imeli učitelja. Bolj verjetno je, da ne priznajo, kdo ali kaj je zaslužen za njihov uspeh.

Kot glasbena šola smo se srečali z mnogimi razočaranimi učenci, ki so se učenja bas kitare lotili sami. Nekateri so se leta in leta vrteli v krogu brez napredka. Eden izmed njih je porabil 20 let za ponavljanje istih stvari in ostal na isti stopnji. Takšno učenje je lahko zelo stresno.

Definicija norosti je ponavljanje iste stvari in pričakovanje drugačnih rezultatov. Če ste naveličani ponavljanja istih dolgočasnih vaj brez vidnih znakov napredka in se želite naučiti igranja od samega začetka in se izogniti frustracijam in zapravljanju časa, poiščite usposobljenega inštruktorja, ki vam bo to pomagal doseči.

V naslednjem sporočilu vam bomo namignili, kaj so lastnosti dobrega inštruktorja. Tega ne smete zamuditi.

Do takrat pa ne pozabite igrati.

P.S.: Če se učite bas kitare sami in ne vidite znakov napredka, vam lahko pomagamo. Kliknite na gumb in se pogovorimo.


Want to learn more?

Check out these articles below