Bas kitara – 9. Poglavje

[thrive_headline_focus title=”Kako od učnih ur odnesti največ?” orientation=”centeralign”]

9. Poglavje

​Želimo vam omogočiti, da boste od vaših učnih ur odnesli največ. Morda na to še niste pomislili, a imate kot učenec dve dolžnosti:

A) Naredite TOČNO to, kar vam naroči inštruktor

B) Tedensko se POGOVORITE z inštruktorjem

učenje bas kitare

Najpomembnejša sestavina uspešnega učenja bas kitare so VAŠA ČUSTVA. O tem bom govorili v prihodnjih sporočilih, a za zdaj želimo, da razumete, kako pomembna je komunikacija z inštruktorjem.

Vaš inštruktor ima lahko veliko sposobnosti, a branje misli žal ni ena izmed njih. Če se počutite preobremenjeni, je pomembno, da mu to poveste. Sam bo verjetno opazil znake, a mu lahko prihranite veliko časa, če mu preprosto poveste, kako se počutite.

Kot inštruktorji lahko potrdimo, da je težko imeti učenca, ki ima težave s komuniciranjem. Svojim učencem vedno postavljamo vprašanja, kot so »Sem to dobro razložil?«, »Kako ti to uspeva?« ali »Kaj meniš o (določenem konceptu igranja)?« Velikokrat se zgodi, da učenci odgovorijo z »V redu,« čez mesec dni pa se odločijo odnehati. Ko jih vprašamo, zakaj so se tako odločili, nam vedno dajo nejasen odgovor. Vseeno pa vemo, da je PRAVI VZROK njihova preobremenjenost in nemotiviranost, ki nam je niso hoteli pokazati.

Do zdaj vam je uspelo najti dobrega inštruktorja in v učenje vlagate svoj čas in denar. Pomembno pa je tudi, da z inštruktorjem ustvarite PRISTEN ODNOS. Ne bojte se, da ga boste prizadeli, ali da bo nezadovoljen z vašimi vprašanji. Če razlage ne razumete, mu to jasno povejte. Če vam vaja doma dela težave, mu na prihodnji učni uri to omenite.

Iz lastnih izkušenj vemo, da je odkrit odnos med učencem in inštruktorjem nujen za hitro reševanje težav. Če vas nekaj teži, ne odlašajte in ne čakajte, da vas mine navdušenje do instrumenta. Z inštruktorjem se pogovorite ODKRITO in TAKOJ, da se izognete izgubljanju časa, nepotrebnemu stresu in izgubi motivacije.

Upamo, da so vam zgornji nasveti pomagali. Gre za stvari, ki bi jih morali slišati vsi, ki pričnejo z učenjem. Prihodnja tema bodo zmotna prepričanja novih basistov.

Do takrat pa ne pozabite igrati.

P. S. Veliko ljudem smo pomagali preiti na višjo stopnjo igranja. Če želite dodatne informacije, nas kontaktirajte.

Want to learn more?

Check out these articles below