Bobni – 1. Poglavje

[thrive_headline_focus title=”Pa začnimo…” orientation=”centeralign”]

1. Poglavje

Hvala za prijavo na eKnjigo!

Kot smo zapisali, je to prvo poglavje naše brezplačne eKnjige o PRAVILNEM učenju bobnov »Pameten pristop k učenju bobnov«. Sklop e-lekcij vsebuje dragocene informacije, ki bodo močno povečale vaše možnosti za uspeh pri igranju bobnarskega seta. Pričnimo s prvo oviro, na katero naleti večina začetnikov: Mit o »naravnem talentu«.

snare boben

[blank_space height=’3em’]

Obstaja veliko napačnih informacij o igranju bobnov. Nekateri jim celo pravijo laži. Največja izmed njih je, da morate biti za bobnarja rojeni. Z drugimi besedami, imeti morate naravni talent. Čeprav to gotovo pomaga, je resnica, da naravni talent NI POGOJ, da bi postali dober bobnar. Mnogi predvidevajo, da so bili zvezdniki, kot so Mike Portnoy (Dream Theatre), Neil Part (Rush) in Jojo Mayer, čudežni otroci, ki so se igranja bobnov naučili sami v zgodnjem otroštvu. Tudi ti fantje (in vsi ostali bobnarji na svetu) so morali TRDO DELATI, da so razvili visoko raven znanja in igranja. Čeprav je igranje bobnov pri njih videti preprosto, so tudi oni potrebovali LETA in LETA učenja in vaje, da so danes tam kjer so..

To je dobra novica za nas! Pomeni, da nas glasbena vila ob rojstvu ne rabi blagosloviti z izjemnim talentom, da bi postali dobri glasbeniki. Gre za veščine, ki se jih lahko vsak NAUČI, OSVOJI, in jih IZPOPOLNI, če je le pripravljen za to trdo delati, vztrajati in se igranja lotiti na pameten način.

Res je, da ščepec naravne danosti nikoli ne škodi, a morajo tudi mojstri, ki z lahkoto osvojijo en element igranja, trdo delati na ostalih področjih. Nekdo, ki ima prirojeno odlično koordinacijo in je dober pri igranju zapletenih ritmov, ima lahko težave pri držanjem enakomernega tempa... Biti dober bobnar je cilj, ki ga lahko dosežete! Uspe vam lahko tudi, če niste čudežni otrok ali nadarjeni za glasbo. Zato, palčke v roke in veselo na delo.

Se slišimo v naslednji lekciji.

P.S. Radi bi vam pomagali pri učenju igranja bobnov. Kliknite na gumb in nam zaupajte, kaj vam povzroča največ težav.


Want to learn more?

Check out these articles below