Flavta – 6. Poglavje

[thrive_headline_focus title=”Lastnosti dobrega inštruktorja” orientation=”centeralign”]

6. Poglavje

Ovira, s katero se sreča večina učencev in staršev, je iskanje DOBREGA inštruktorja. Veliko ljudi si nadene naziv »učitelj flavte«, a vsi nimajo enakih kvalifikacij. Če je nekdo dober FLAVTIST, še ne pomeni, da je tudi dober INŠTRUKTOR. V tej lekciji boste našli nasvete, s katerimi boste lahko prepoznali inštruktorje, ki vam bodo učenje le otežili, in našli takšnega, ki bo vam ali vašemu otroku ustrezal.

Dober inštruktor vas POSLUŠA, ure PRILAGODI vašim potrebam in vam pomaga pri doseganju REZUTATOV. Slab inštruktor vas PRIGANJA, se osredotoča le na PLAČILO vas ZASIPAVA s kopico informacij, ki vam ne koristijo. Ker imamo s tem veliko izkušenj, vam lahko svetujemo, kako poiskati primernega. Spodaj je nekaj nasvetov.

LASTNOSTI DOBREGA INŠTRUKTORJA:

1. Učenje naredi zabavno

Če ste vi ali vaš otrok kot večina učencev, čez teden pridno hodite v šolo ali trdo delate v službi. Flavta vas je pritegnila, ker imate radi glasbo in umetnost ali pa želite nuditi vašemu otroku kvalitetno glasbeno izobraževanje. Izogibajte se inštruktorjev, ki bodo od vas ali vašega otroka zahtevali, da iz tedna v teden predelate veliko zapletenega gradiva. Na ta način veliko učencev zgubi motivacijo in odneha. Učenje bi naj bilo zanimivo!

Dober inštruktor zna uspešno porazdeliti informacije, da niste preobremenjeni ali zmedeni. Zna ohraniti vaše zanimanje za učenje, vas dodatno motivira in spodbuja vaš napredek.2. Učni proces prilagodi vašim CILJEM

Večina inštruktorjev vam bo svetovala nakup priročnika za učenje flavte in pričakovala, da boste sledili navodilom. Za vse začetnike je takšna metoda seveda potrebna, a slej ko prej se začnejo kazati tudi razlike med učenci, kar zahteva drugačne učne pristope. Kot smo omenili, so učenci med seboj različni, všeč jim je drugačen stil glasbe, zgledujejo se po različnih flavtistih in imajo različne cilje. Dober inštruktor vas bo tako na začetku vprašal o vaših ciljih in temu prilagodil celoten proces učenja. V ospredju ni inštruktor ali priročnik, ampak VI ali vaš OTROK.

3. Učne ure so dobra naložba

Vam inštruktor poleg učnih ur nudi še kaj? Dober inštruktor se bo potrudil in vam omogočil dodatne možnosti za razvijanje vaših ali otrokovih spretnosti izven učnih ur.

Najboljši inštruktorji vam bodo omogočili nastope na revijah, sodelovanje na spletnem forumu učencev, spoznavanje orodij, s katerimi lahko sledite svojemu napredku in priložnosti za stik z ostalimi učenci. Tako boste dodatno poglobili svoje znanje.

4. Omogoča vam doseganje rezultatov

To bi naj bila lastnost vsakega dobrega učitelja. Zapomnite si: inštruktorju ne plačujete za njegov ČAS ali INFORMACIJE o igranju flavte. Vse informacije so danes na voljo na spletu, ali v knjigah, kajne? Plačujete mu za REZULTATE.

Dober inštruktor vam bo predstavil prave koncepte ob pravem času v pravem vrstnem redu. Zavaroval vas bo pred nepotrebnim stresom in preobremenjenostjo. Njegov namen je, da pomaga vam ali vašemu otroku doseči željen GLASBENI CILJ. Ne zadovoljite se z inštruktorjem, ki vam bo kradel čas brez, da bi dosegli rezultate.

5. Kaže zanimanje za vas?

Najpomembnejša lastnost dobrega inštruktorja violine je njegovo zanimanje za vas ali vašega otroka, učenca. Vzeti si mora čas, da odgovori na vsa vaša vprašanja in vam pomaga najti ustvarjalne načine, s katerimi boste premagali ovire. Inštruktor mora učenca SPODBUJATI, VODITI, MU POSTAVLJATI izzive in ga dobro POZNATI. Ljudje se najpogosteje pritožujejo glede inštruktorjevega nezanimanja za njihov napredek. Slab inštruktor vam bo še naprej kradel denar brez, da bi napredovali. Dobremu inštruktorju pa bo MAR za to, če bo njegov učenec svoje veščine izboljšal.

Naslednjič bomo opozorili na lastnosti, ki jih dober inštruktor ne bi smel imeti. Do takrat pa ne pozabite igrati!

P.S.: Če še vedno iščete dobrega inštruktorja, vam lahko pomagamo! Kontaktirajte nas še danes in pogovorili se bomo o vaših CILJIH.Want to learn more?

Check out these articles below