Kitara – 1. Poglavje

[thrive_headline_focus title=”Pa začnimo…” orientation=”centeralign”]

1. Poglavje

Hvala za prijavo na eKnjigo!

Kot smo zapisali, je to prvo poglavje naše brezplačne eKnjige o PRAVILNEM učenju kitare »Pameten pristop k učenju kitare«. Vsak drugi dan se bo v vašem e-nabiralniku pojavilo novo poglavje. Sklop e-lekcij vsebuje dragocene informacije, ki bodo močno povečale vaše možnosti za uspeh pri igranju kitare. Pričnimo s prvo oviro, na katero naleti večina začetnikov: Mit o »naravnem talentu«.

učenje kitare

[blank_space height=’3em’]

Obstaja veliko napačnih informacij o igranju kitare. Nekateri jim celo pravijo laži. Največja izmed njih je, da morate biti za kitarista rojeni. Z drugimi besedami, imeti morate naravni talent. Čeprav to gotovo pomaga, je resnica, da naravni talent NI POGOJ, da bi postali dober kitarist. Mnogi predvidevajo, da so bile zvezde, kot so Eddie Van Halen, Steve Vai in Eric Clapton, čudežni otroci, ki so se igranja kitare naučili sami v zgodnjem otroštvu. Tudi ti fantje (in vsi ostali kitaristi na svetu) so morali TRDO DELATI, da so razvili svojo raven znanja in igranja. Čeprav je igranje kitare pri njih videti preprosto, so tudi oni potrebovali LETA in LETA učenja in vaje, da so prišli do tam, kjer so danes.

To je dobra novica za nas! Pomeni, da nas glasbena vila ob rojstvu ne rabi blagosloviti z izjemnim talentom, da bi postali dobri glasbeniki. Gre za veščine, ki se jih lahko vsak NAUČI, OSVOJI, in jih IZPOPOLNI, če je le pripravljen trdo delati, vztrajati in se igranja lotiti na pameten način.

Res je, da ščepec naravne danosti nikoli ne škodi, a morajo tudi mojstri, ki z lahkoto osvojijo en vidik igranja, trdo delati na ostalih področjih. Nekdo, ki je dober pri hitrem preigravanju lestvic, ima lahko težave z ritmom... Biti dober kitarist je cilj, ki ga lahko dosežete! Uspe vam lahko tudi, če niste čudežni otrok ali nadarjeni za glasbo. Se slišimo v naslednji lekciji.

Do takrat pa ne pozabite igrati!

P.S. Radi bi vam pomagali pri učenju igranja kitare. Kliknite na gumb in nam zaupajte, kaj vam povzroča največ težav.


Want to learn more?

Check out these articles below