Kitara – 2. Poglavje

[thrive_headline_focus title=”Majhne roke niso ovira” orientation=”centeralign”]

2. Poglavje

Tokrat bomo govorili o splošnem prepričanju, ki se kar naprej pojavlja: » Kitare ne morem igrati, ker imam premajhne roke/prekratke prste/predebele prste/premalo prstov …« Ti miti temeljijo na napačnem razumevanju tega, o čemer smo pisali v prejšnjem sporočilu. Naravne danosti v takšni ali drugačni obliki niso pogoj, da postanete odličen kitarist.

Velikost vaših rok ni pomembna. Obstajajo kitare, ki so primerne za majhne otroke z majhnimi prsti. Če se vam kitara zdi v vratu preširoka ali preozka, je na voljo velika izbira drugih modelov. Prav tako drži, da se lahko na vse navadite, če pri tem vztrajate dovolj časa. Morda je na začetku lažje, če so vaše roke večje in prsti daljši, ampak ne pozabite: začetek je težek za VSE! Ne glede na to, kdo ste, se vam bo prvi stik z kitaro zdel nenavaden in tuj. Ne glede na velikost vaših rok boste morali slediti ciklu učenja kot vsi ostali. Ljudje, ki obupajo, ker se jim igranje zdi pretežko, velikokrat za izgovor uporabijo velikost svojih rok ali prstov.

igranje kitare - roke

Spomnimo se Hellen Keller, ki je bila slepa in gluhonema, a je kljub oviram postala uspešna pisateljica in aktivistka. Verjemite mi, če je Hellen Keller dosegla uspeh, se lahko tudi vi naučite igrati kitaro z rokami in prsti, ki jih imate. Na začetku morda ne bo lahko, ampak uspeh bo zagotovljen, če boste vztrajni! Tudi naši mentorji, ki so na področju glasbe aktivni že vrsto let, so se na začetku srečevali z enakimi težavami. Če so jih premagali oni, jih lahko VSI, tudi VI!

Ne pozabite, ni pomembno to, s čim ste se rodili, ampak kako to uporabite. Osredotočite se na željo, da se naučite igrati, sposobnosti, ki jih imate, roke in prste, ki so vam bili dani, ter postanite kitarist, kot ste si vedno želeli. Uspelo vam bo!

V prihodnji e-lekciji bomo govorili o tem, na kaj je potrebno biti pozoren pri izbiri in nakupu kitare, da boste za svoj denar dobili največ. Do takrat pa ne pozabite igrati.

P.S. Če iščete inštruktorja kitare, s katerim boste dosegli najboljše REZULTATE, nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali.

[blank_space height=’3em’]


Want to learn more?

Check out these articles below