Glasbena šola za otroke

Vaš otrok kaže zanimanje za glasbo, izrazil pa je tudi željo po učenju igranja na enega od instrumentov. Zdaj je torej čas, da mu priskrbite dobrega mentorja, ki bo to željo uresničil in ga usmerjal ter spodbujal k lastnemu izražanju. V Glasbeni šoli B.A.S.E. velik poudarek dajemo prav kreativnosti, zato učni program v celoti prilagodimo vsakemu posamezniku in s tem omogočimo, da v kar največji meri razvije svoje potenciale.

Vaš otrok se navdušuje nad glasbo, pri tem pa kaže obilo radovednosti in zanimanja za novosti.

Odlično! Spodbudite ga k raziskovanju, učenju in razvijanju različnih tehnik ter veščin, saj več znanja kot bo imel, lažje bo odkril tista področja, s katerimi se bo povsem poistovetil. Vendar vsi ne postanejo profesionalni glasbeniki. A nič zato. Glasbena izobrazba je pomembna tudi pri pridobivanju delovnih navad, sicer pa zaradi nje postanemo boljši poslušalci. Poleg tega je življenje z glasbo vsekakor veliko pestrejše, bolj raznoliko in navsezadnje tudi prijetnejše, saj je v njeni družbi veselje zagotovljeno. Zato naj vam v nadaljevanju predstavimo osnovne značilnosti izobraževanja pri nas, ki vas bodo gotovo prepričale, da bo vaš otrok v dobrih rokah.

Žanrsko raznoliki in prilagojeni programi

V Glasbeni šoli B.A.S.E. se zavedamo, da vsi nimamo enakih zanimanj niti ciljev. Zato smo razvili pedagoško metodo O.G.I., s pomočjo katere učni program v celoti prilagodimo vsakemu posamezniku, kar pomeni, da lahko otrok izbira med žanrsko raznolikimi programi (klasična glasba, pop, rock, jazz, etno itn.), v okviru vsakega od njih pa bo znanje osvajal v svojem tempu in ob tem razvijal veščine, skladne z njegovimi željami ter potrebami.

glasbena šola za otroke

Sistematično šolanje

Pedagoška metoda O.G.I. omogoča spoznavanje teoretičnega znanja kar na urah instrumenta, saj mentor teorijo podaja sproti, glede na potrebe, ki jih zahteva samo igranje. Novo snov tako mentor razloži na sami uri in da jasne napotke za vajo v domačem okolju, vedno pa je tako otroku kot vam na voljo za vsa dodatna vprašanja, saj želimo, da ste starši dobro seznanjeni z otrokovim napredkom, zato lahko njegov glasbeni razvoj spremljate tudi v knjižici oziroma na platformi.

Vrhunski mentorji

Strokovno usposobljeni mentorji

Otrokov napredek je odvisen od truda, ki ga bo vložil v učenje, pa tudi spodbude mentorja, zato sodelavce izbiramo skrbno. Ti ne delujejo le kot pedagogi, temveč so prav tako aktivni glasbeniki, zaradi česar se zavedajo, kako pomembno je usmerjanje pri pridobivanju glasbenih izkušenj, premagovanju ovir in osvajanju različnih tehnik. Poleg tega je prav mentor tisti, ki nam širi glasbena obzorja, nas motivira in krepi samo ljubezen do glasbe.

Izbira in vzdrževanje instrumenta

Instrument je pomemben, zato se z njegovim nakupom ne prenaglite. V Glasbeni šoli B.A.S.E. smo vam na voljo za vsa vprašanja glede izbire in tudi sicer priporočamo, da se pred nakupom posvetujete z mentorjem, saj vam poleg svetovanja nudimo možnost najema ustreznega instrumenta. Ker pa je tega potrebno vzdrževati, vas bomo poučili o pravilni negi in osnovnih popravilih ter vas v primeru večjih okvar napotili k strokovnjaku.

O nas in naši viziji

Matej Hotko, priznani pedagog in basist, sicer diplomant newyorškega Manhattan School of Music, je leta 2006 z namenom obogatitve glasbenega izobraževanja v Sloveniji ustanovil Glasbeno šolo B.A.S.E. Z leti je osnovno zamisel nadgradil in razvil v tej meri, da šola danes velja za vodilno zasebno glasbeno šolo v Sloveniji ter hkrati edino ustanovo, ki tako profesionalnim kot ljubiteljskim glasbenikom nudi celovito podporo na področju glasbenega izobraževanja.
S tem so se učni programi glasbenega šolstva v Sloveniji približali standardom v tujini, kar Glasbeno šolo B.A.S.E. drugači od drugih glasbenih šol pa so tudi generacijska in žanrska širina programov, inovativni pristopi k poučevanju (pedagoška metoda O.G.I.), visoko izobraženi in glasbeno aktivni mentorji, spodbujanje kreativnosti ter lastnega izražanja in celovita obravnava glasbene umetnosti.
Dandanes Glasbena šola B.A.S.E. deluje na štirih lokacijah po Sloveniji (Ljubljana, Maribor, Ptuj, Slovenska Bistrica), učenje pa ni mogoče le na šoli, temveč lahko poteka od doma v obliki spletnega učenja. Tako smo izobraževanje, ki ga tudi sicer prilagodimo vsakemu posamezniku, približali še večjemu krogu tistih, ki si želijo glasbo vnesti v svoj vsakdan.

Prednosti, zaradi katerih izbrati nas:

 • nudimo celovito glasbeno izkušnjo,
 • vpisujemo tekom celega leta,
 • omogočamo klasično obliko pouka in pouk po spletu,
 • izobraževanje poteka tako po meri profesionalnih kot ljubiteljskih glasbenikov,
 • programi so namenjeni otrokom, mladim in odraslim ter upokojencem,
 • ponujamo pestro izbiro programov učenja igranja instrumentov (kitara, klavir, saksofon, flavta, kontrabas itn.),
 • programi so žanrsko široki (rock, pop, jazz, blues, klasična glasba itn.),
 • učni proces prilagodimo vsakemu posamezniku,
 • mentorji so strokovno usposobljeni pedagogi in hkrati aktivni glasbeniki,
 • spodbujamo kreativnost, muzikalnost in lastno izražanje,
 • svetujemo pri izbiri in nakupu instrumenta, omogočamo pa tudi najem ter
 • ne zahtevamo časovne zavezanosti izobraževanja.

Odločitev, da otroka vpišete na pouk instrumenta ni majhna. A bo tako njegovo kot vaše življenje nedvomno obogatila.

Pridobil bo novo znanje

Vse, kar vemo in znamo, nas dela uspešne in nam pomaga pri doseganju rezultatov na vseh življenjskih področjih. Tudi z glasbo je tako, čeprav vaš otrok morda ne bo postal virtuoz. Bo pa znal zaigrati priljubljene pesmi in bo zato v sivih dneh lahko veselje poiskal v igranju na izbrani instrument.

Prosti čas bo preživljal aktivno

Šolske obveznosti so običajno nuja, glasbene so, če le ima otrok vsaj malo veselja do učenja, radost, v primeru da se uči veščin, ki mu pomagajo razvijati lastno kreativnost, pa je pouk sinonim za raziskovanje in igrivost, zaradi česar mu bodo šle lažje od rok tudi aktivnosti, ki jih nima najraje.

Spoznal bo novo glasbo

Ne le, da bo otrok na urah pridobival novo znanje, temveč bo z mentorjem analiziral najvidnejše glasbenike in/ali avtorje izbranega instrumenta, zato bo njegovo poznavanje glasbe izredno široko. Ker pa spodbujamo kreativnost in lastno izražanje, se bo ustvarjanja morda lotil tudi sam.

Pridobil bo nove prijatelje

Učenje instrumenta res poteka individualno, vendar spodbujamo izmenjavo mnenj, zato bo v okviru dodatnih aktivnosti, ki jih ponujamo svojim učencem, spoznal druge otroke, se z njimi spoprijateljil, kdaj v prihodnosti pa v njihovi družbi morda celo zaigral.

Pridružite se ostalim zadovoljnim staršem

Sabina V.

starš 

"Sporočamo, da smo z mentorjem zelo zadovoljni in da najina hči prej v dveh letih ni pokazala toliko navdušenja. Prijazne dni želim."
Andrej M.

starš

"Z vašo šolo smo bili zelo zadovoljni. Tadej je zelo dober in profesionalen pri svojem delu, zato mislim, da ste svetovali pravega učitelja."

Naši vrhunski mentorji za vas!

V Glasbeni šoli B.A.S.E. izbiramo le najboljše mentorje. Naši mentorji so strokovnjaki na svojem glasbenem področju in se lahko pohvalijo s številnimi glasbenimi  in pedagoškimi dosežki.

Poslanstvo naših mentorjev je odkrivanje individualnega potenciala v vsakem učencu in njegov potencial razvijati v brezmejno kreativnost in muzikalnost. S svojimi bogatimi izkušnjami in strokovnostjo so naši mentorji usposobljeni za delo z učenci vseh starostnih skupin in različnih stopenj predznanja.

Mentorji Glasbene šole B.A.S.E.

Programi učenja za otroke

V Glasbeni šoli B.A.S.E. poučujemo s pomočjo pedagoške metodi O.G.I., s katero učni program v celoti prilagodimo vsakemu posamezniku. Smo pa v okviru Oddelka za otroke pripravili program učenja kitare, klavirja, saksofona, flavte, violine, harmonike, bas kitare, kontrabasa, bobnov in petja, pri čemer otrok lahko pri vsakem od njih izbira med žanrsko raznolikimi programi. Pomembno je, da se uči tistih veščin, ki mu bodo pomagale pri izvajanju glasbe, ki jo ima rad in mu je všeč.

Na voljo več kot 60 programov! Izberite inštrument in poiščite svojega...

VPIS V ŠOLO JE ZELO ENOSTAVEN.

Ste pripravljeni začeti? Nimate kaj izgubiti!

Prijava v šolo je zelo enostavna in jo lahko oddate vse dni v tednu. Ker ponujamo učenje inštrumentov in petja brez letne vezave, nimamo visokih celoletnih vplačil, nobenih kompliciranih pogodb in vpisujemo brez minimalne dobe šolanja. Vpisujemo po datumu oddane prijave, zato nas kontaktirajte še danes ali naredite prijavo na svojo prvo uro.

Šolanje poteka 12 mesecev v letu.

Šolanje ponujamo v 30 in 45 minutnih tedenskih enotah ter VIP opciji 30 + 30 min. Cenik za izbrano lokacijo najdete na posameznem programu. Učenje poteka v dopoldanskem, popoldanskem in večernem času. 

Prepričani smo, da sta dober mentor in prilagojen učni program ključna pri razvoju glasbenih veščin. Zato preverite, učenje katerih inštrumentov in programov ponujamo v okviru Oddelka za otroke!

>