Mentorji

Omogočamo vam glasbeno izobraževanje v družbi skrbno izbranih mentorjev pod vodstvom ravnatelja Mateja Hotka. Ti z znanjem in izkušnjami, pridobljenimi na najboljših glasbenih šolah po vsem svetu in pod vodstvom najboljših glasbenih pedagogov, zagotavljajo kakovostno glasbeno izobraževanje.

V Glasbeni šoli B.A.S.E. namreč verjamemo, da je glasba namenjena vsem, zato smo programe prilagodili tako najmlajšim kot odraslim in starejšim, tistim s predznanjem in tistim brez, prav tako tistim, ki ste našim šolam blizu in tistim, ki ste nekoliko oddaljeni od njih. Za vse vas verjamemo, da lahko dosežete osebne cilje.

Pod našim okriljem deluje veliko profesionalnih mentorjev, sočasno tudi aktivnih glasbenikov, ki so svoje bogato znanje in izkušnje pripravljeni deliti. Tako lahko izberete tistega, ki je najbližje vaši usmeritvi.

 • kitara
 • bas kitara
 • bobni
 • solo petje
 • klavir
 • violina
 • flavta
 • Saksofon
 • Harmonika
 • Kontrabas
 • TROBENTA

David Kreslin

David Kreslin je že v prvem letu učenja igranja kitare na mednarodnem tekmovanju Mörski festival kitare v Murski Soboti osvojil prvo mesto. V letih zatem se je udeleževal različnih glasbenih preizkusov tako doma kot v tujini, šolanje pa nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor pod mentorstvom Vojka Vešligaja, kasneje Žarka Ignjatovića.

Otmar Taber

Otmar Taber

Otmar Taber se je po končani nižji glasbeni iz harfe, navdušil nad kitaro in začel kot samouk. Igral je v različnih rock in metal zasedbah. Izobraževal se je na ljubljanskem Konservatoriju pri Janiju Modru.

Vital Jurca

Vital Jurca je svojo glasbeno pot začel v glasbeni šoli Postojna, kjer je naredil 6 letnikov klavirske harmonike pri profesorju Branku Petrovčiču. V srednješolskih letih je presedlal iz tipk na strune in od takrat naprej je kitara njegova nepogrešljiva sopotnica. Igral je v številnih zasedbah, pri big bendih, spremljal različne zbore ter soliste.

Benjamin Bencik

Benjamin Bencik študira na Kunstuniversität Graz v razredu Paola Pegorara. Kitaro igra že več kot 10 let. Srednješolsko izobraževanje je zaključil na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Znanje klasične kitare je pridobival pod mentorstvom Saša Lamuta in Stojana Kralja, ki sta ga oba podpirala tudi pri igranju električne kitare. 

Aljaž Bassin

Aljaž Bassin se je z glasbo pričel aktivno ukvarjati pri 16-ih letih ko je dobil svojo prvo kitaro.  Začel je kot samouk, znanje pa je dopolnil pod mentorstvom Primoža Grašiča. Ukvarja se z  različnimi glasbenimi zvrstmi, od metal-a do pop-a, s posebnim poudarkom na fingerstyle  akustični kitari, ter gipsy swing-om.

Daša Berglez

Na glasbeno pot Daše Berglez (Konservatorij Joseph Haydn, Eisenstadt, Avstrija in Pedagoška fakulteta, Maribor, Slovenija) so najbolj vplivali prav njeni mentorji. Mitja Režman jo je spodbudil k sodelovanju na tekmovanjih, Lucija Šorn jo je usmerila k profesionalni glasbeni karieri, pod vodstvom Nejca Kuharja pa je izoblikovala lasten interpretativni slog.

David Kocmur

David Kocmur je znanje pridobival pod mentorstvom Primoža Grašiča, Janija Modra, Femija Temowa, Kurta Rosenwinkla in drugih. Udejstvuje se kot koncertni glasbenik in piše glasbo za plesne predstave ter dokumentarce; med drugim je napisal glasbo za kratki film Melangija, sprejet na Festival slovenskega filma 2020.

Jernej Hanc

Po desetih letih učenja igranja kitare pod mentorstvom Damjana Stanišića, se je Jernej Hanc (Akademija za glasbo, Gradec, Avstrija in Pedagoška fakulteta, Maribor, Slovenija) odločil za profesionalno glasbeno pot. Na njej ga je usmerjal Martin Mysliveček, dodatno znanje pa je pridobil na delavnicah pod vodstvom Stefana Fuchsa, Paola Pegorara in drugih.

Damir Ovčar

Damir Ovčar se je osnov igranja kitare naučil kar sam in to je povsem zadostovalo za zaključek, da se želi glasbi posvetiti resneje. Vpisal se je na učne ure k Samu Šalamonu in se redno udeleževal različnih delavnic pod mentorstvom tako domačih kot tujih kitarskih mojstrov, predvsem pa je glasbo poslušal.

Sebastian Baar

Sebastian Baar je učitelj kitare z dvajsetletnimi izkušnjami. Svoje znanje je nadgrajeval na prestižnih delavnicah Jazz Kamp Kranj pod vodstvom svetovno priznanih mentorjev. Poleg tega je v zadnjih petih letih uspešno poučeval različne glasbene žanre in pridobil dragocene izkušnje v studijski produkciji.

Matic Košir

Matic Košir je izkušen kitarist, ki zaključuje magistrski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom Andreja Grafenauerja, medtem pa aktivno sodeluje z različnimi glasbeniki. Poleg svoje solistične kariere je bil član različnih komornih zasedb, trenutno pa deluje v glasbeni skupini Vinci & Plačanci. 

>