Uspehi naših učencev

Uspehov učencev smo vedno veseli in se z njimi tudi pohvalimo, zato radi izpostavimo, da so bili številni med njimi sprejeti na priznane glasbene univerze, kakršne so Universität Graz (Avstrija), University of California, Berkeley (Amerika), Columbia University in New York (Amerika) in seveda Akademija za glasbo v Ljubljani.

Zaslug za njihove talente si nikakor ne moremo pripisati, vendar pa z visoko povzdignjeno glavo brezskrbno povemo, da so naši mentorji naredili vse, da bi bilo njihovo šolanje kar se da prijetno, zanimivo in poučno.


Oglejte si nekaj učencev Glasbene šole B.A.S.E., ki so z vztrajnostjo, potrpežljivostjo, posvečenostjo, pogumom, odločnostjo in osredotočenostjo na vadbo dosegli zastavljene cilje. 

Maja Keuc

Maja Keuc je zmagovalka EME 2011 in je v Düsseldorfu v finalnem izboru Evrovizije zastopala Slovenijo.

Maja je svojo glasbeno kariero začela kot samostojna izvajalka in kot pevka v ansamblu Papir, kjer je v družbi svoje nekdanje mentorice Ane Bezjak ter drugimi mentorji Glasbene šole B.A.S.E. dosegala zavidljive rezultate na slovenski glasbeni sceni.
Septembra 2012 se je odpravila na študij solo petja, in sicer na prestižno Akademijo za ples in glasbo Codart v Rotterdam, kjer se je posvetila predvsem izpopolnjevanju svojega umetniškega izraza. Med študijem se je preselila v Stockholm, kjer sodeluje s skupino Scandinavian Songs in Jonahom Nilssonom, klaviaturistom ter pevcem švedske funk-jazz-fusion skupine Dirty Loops.
Maja, ki jo s ponosom predstavljamo kot učenko Glasbene šole B.A.S.E. oziroma varovanko Ane Bezjak, se je udeležila tudi tekmovanja Slovenija ima talent in se z največjim številom glasov občinstva brez težav prebila do finala. Številni jo imenujejo slovenska Christina Aguilera, v kar se lahko prepričate z ogledom posnetkov.

Maja Keuc Z ansamblom papir

Pija Tušek

Nič manj kot na Majo, smo ponosni tudi na Pijo Tušek, ki se je v Glasbeni šoli B.A.S.E. učila solo petja in kitare.

Nad njenimi glasilkami je budno bedela Ana Bezjak, medtem ko je za gibčnost in natančnost prstov, ki se sprehajajo po vratu kitare, skrbel Matjaž Dajčar. Danes je Pija Tušek pevka skupine Trash Candy.

Pija tušek in skupina trash candy

Žan Tetičkovič / Jean John

Žan Tetičkovič je obiskoval zasebno Glasbeno šolo B.A.S.E. v Mariboru, kjer seje pod mentorstvom Bruna Domiterja učil jazz tolkal in pod okriljem Danila Ženka tonske tehnike.

Žan Tetičkovič, slovenski tolkalec, večkratno nagrajeni skladatelj in aranžer, je več let živel v New Yorku, kjer je študiral na akademiji The New School For Jazz and Contemporary Music (smer tolkala in kompozicija), medtem ko mu trenutno dom nudi Španija.

Žan tetičkovič in big band rtv Slovenija

žan tetičkovič

Gašper Žerjal

Basist in kontrabasist Gašper Žerjal je šolanje pod mentorstvom Mateja Hotka nadaljeval na Univerzi Anton Bruckner v Linzu, in sicer na oddelku za jazz.

gašper žerjal

Nina Korošak Serčič 

Štiri ure učenja pri priznanem pedagogu Brunu Domitru so povsem zadostovale, da je Nina Korošak Serčič vedela, čemu želi posvetiti življenje. Kot pravi: "Jazz mi ponuja možnost improvizacije, kar se mi zdi nekaj najlepšega. To je glasba, ki jo ljubim, in ni dneva, da je ne bi poslušala ali igrala."

Študij bobnov je nadaljevala na Univerzi Anton Bruckner v Linzu (oddelek za jazz), trenutno pa je najbolj aktivna kot članica zasedbe Jazz Ladies.
nina korošak serčič2

Nina Šilovinac

Drugač članica kvarteta Jazz Ladies nosi ime Nina Šilovinac in se je izobraževala pri Mateju Hotku, smer kontrabas.

nina šilovinac

Tilen Beigot

Kitarist Tilen Beigot se je kitare učil pod mentorstvom Igorja Bezgeta, doštudiral pa je na Univerzi Anton Bruckner v Linzu na oddelku za jazz.

tilen beigot

Miha Koren

Basist, skladatelj in producent Miha Koren je po izobraževanju pri Mateju Hotku svojo glasbeno pot nadaljevalj na študiju Jazz glasbe na univerzi v Grazu (Universität für Musik und darstellende Kunst Graz). Trenutno je aktiven kot basist žanrsko raznolikih zasedb, deluje pa tudi kot skladatelj, producent in pedagog.

miha koren
>