Uspehi naših učencev - Glasbena šola B.A.S.E.

Uspehi naših učencev

​Pohvalimo se lahko z uspehi naših učencev, ki so bili sprejeti na priznane glasbene univerze: Universität Graz (Avstrija), University of California, Berkeley (ZDA), Columbia University in New York (ZDA) in seveda Akademija za glasbo v Ljubljani. Nikakor si ne moremo pripisati zaslug za njihove talente, lahko pa z visoko dvignjeno glavo povemo, da so naši mentorji naredili vse, da bi bilo njihovo šolanje čim bolj prijetno, zanimivo in poučno.

Maja Keuc

S ponosom predstavljamo učenko Majo Keuc, ki se (je) v šoli B.A.S.E. učila solo petje pri mentorici Ani Bezjak. Majo verjetno poznate že vsi ali pa ste zanjo vsaj slišali. Udeležila se je tekmovanja Slovenija ima talent, na katerem se je brez težav prebila do finala, do katerega je kot edina tekmovalka prišla z največ glasovi občinstva. Mnogi pravijo, da je Maja Keuc slovenska Christina Aguilera. Ne verjamete? Oglejte si spodnje posnetke.

Maja je svojo glasbeno kariero začela, kot solo izvajalka in vokalistka v ansamblu Papir, kjer so skupaj s svojo bivšo mentorico Ano Bezjak in še kar nekaj mentorji iz šole B.A.S.E. dosegali zavidljive rezultate na naši glasbeni sceni.

Maja Keuc je zmagovalka EME 2011 in je v Düsseldorf-u 14. maja v finalnem izboru Evrovizije zastopala Slovenijo.

Maja Keuc se je septembra 2012 odpravila na študij solo petja, na prestižno Akademijo za ples in glasbo Codart v Rotterdam, kjer dela predvsem na izpopolnjevanju svojega artističnega izraza. Študij drugega letnika poteka pretežno na daljavo, saj se je preselila v Stockholm. Tam sodeluje s skupino publishing agencij Scandinavian Songs in s fantom Jonahom Nilssonom, ki je klaviaturist in pevec švedske funk jazz fussion skupine Dirty Loops.

​Maja Kevc na EMI 2011

​Maja Kevc in ansambel Papir.


Pija Tušek

Kot na Majo smo seveda ponosni tudi na Pijo, ki se je v šoli B.A.S.E. učila solo petje in kitaro. Pri petju je trenirala njene glasilke Ana Bezjak, za gibčnost in natančnost njenih prstov pri igranju kitare pa je poskrbel Matjaž Dajčar. Pijo lahko slišite po Sloveniji kot pevko skupine Trash Candy.

Kot na Majo smo seveda ponosni tudi na Pijo, ki se je v šoli B.A.S.E. učila solo petje in kitaro. Pri petju je trenirala njene glasilke Ana Bezjak, za gibčnost in natančnost njenih prstov pri igranju kitare pa je poskrbel Matjaž Dajčar. Pijo lahko slišite po Sloveniji kot pevko skupine Trash Candy.


​Pia Tušek s skupino Trash Candy


Gašper Žerjal

Basist in kontrabasist Gašper Žerjal je po šolanju pri Mateju Hotku, svoje izobraževanje nadaljeval na Univerzi Anton Bruckner v Linzu - inštitutu za jazz.

gašper žerjalTilen Beigot

Kitarist Tilen Beigot je obiskoval pouk kitare pri mentorju Igorju Bezgetu, svoj nadaljni študij kitare pa je nadaljeval na Univerzi Anton Bruckner v Linzu - inštitutu za jazz.

tilen beigotŽan Tetičkovič

Žan Tetičkovič je slovenski tolkalec, več krat nagrajen skladatelj in aranžer, ki trenutno živi v New York City-u in študira na akademiji "The New School For Jazz and Contemporary Music" - smer tolkala in komponiranje, pri profesorjih Pheeron Aklaff-u, Tyshawn Sorey-u, Mark Guiliani, Amir Ziv-u ter Nasheet Waitsu.

Žan je obiskoval privatno glasbeno šolo B.A.S.E. v Mariboru, kjer se je izobra ževal na jazz tolkalih pri profesorju Brunu Domiterju ter na tonski tehniki pri profesorju Danilu Ženku.

žan tetičkovič

Nina Korošak Serčič

Le štiri ure pri znanem pedagogu in motivatorju Brunu Domitru so bile dovolj, da je Nina vedela, kaj želi početi v življenju: "Jazz mi ponuja možnost improvizacije, kar se mi zdi nekaj najlepšega, ljubim to glasbo in ni dneva, da je ne bi poslušala ali igrala,“ pravi. Študij bobnov je nadaljevala na Univerzi Anton Bruckner v Linzu - inštitutu za jazz. Trenutno pa deluje v glasbeni zasedbi Jazz Ladies.

nina korošak serčič2

Nina Šilovinac

Prav tako  je članica kvarteta Jazz Ladies kontrabasistka Nina Šilovinac, ki se izobražuje pri mentorju Mateju Hotku.

nina šilovinacMiha Koren

Basist, skladatelj in producent Miha Koren je po izobraževanju v razredu Mateja Hotka, svojo glasbeno pot nadaljevalj z študijem Jazz glasbe na univerzi v Grazu (Universität für Musik und darstellende Kunst Graz). Trenutno je aktiven kot basist glasbene skupine Leeloojamais, skladatelj, producent in pedagog.

miha koren