Učenje kontrabasa

Vsi naši programi učenja kontrabasa, so namenjeni tako (bodočim) profesionalcem kot glasbenim amaterjem in začetnikom. Prilagodili smo jih najmlajšim, mladim in odraslim učencem. Vsaki starostni skupini ponujamo žanrsko raznoliko usmeritev (klasična glasba, jazz), saj verjamemo, da je interpretacija glasbenih del le ena od možnih oblik muziciranja, medtem ko mi dajemo večji poudarek kreativnosti in spontanemu izražanju. 

Prav zato smo razvili pedagoško metodo O.G.I., s pomočjo katere učni proces v celoti prilagodimo vsakemu posamezniku, zaradi česar izobraževanje poteka na šoli ali od doma v obliki spletnega pouka, vključitev vanj pa je možna skozi vse leto. Na ta način smo dosegli, da znanje prav vsak osvaja v svojem tempu in da razvija veščine, skladne z njegovimi glasbenimi željami, cilji ter potrebami (spremljava, solistično izvajanje, improvizacija itn.), za dodatno spodbudo pa smo vsakomur na voljo pri izbiri in nakupu kontrabasa, čeprav omogočamo tudi njegov najem.

Programi učenja za predšolske otroke

V Glasbeni šoli B.A.S.E. se posvečamo otrokom, ki kažejo zanimanje za glasbo, ne znajo pa še izbrati programa, in jih tudi usmerjamo. V okviru glasbene pripravnice jih zato na igriv in sproščen način seznanimo z različnimi instrumenti ter žanri. Tako ob petju in igranju spoznavajo glasbene elemente, razvijajo motorične spretnosti ter se učijo pozornega poslušanja in dihanja. Ker pa pouk poteka v skupini, ob tem krepijo tudi ustvarjalne in socialne veščine, kar ob vsem naštetem predstavlja pomemben temelj, na katerem bodo razvili ljubezen do glasbe.

Skupinska glasbena pripravnica
Skupinska glasbena pripravnica

Skupinska glasbena pripravnica

Programi učenja za otroke

V Glasbeni šoli B.A.S.E. verjamemo, da mora muziciranje odražati ljubezen do glasbe, zato smo za najmlajše pripravili program klasičnega in jazz kontrabasa, ki lahko potekata tako na šoli kot od doma v obliki spletnega pouka. Otrok se bo v primeru obeh naučil pravilne drže in koordinacije rok ter bo razvijal muzikalnost, vendar ima prvi težišče na poustvarjalnosti, medtem ko drugi spodbuja lastno kreativnost in spontano izražanje. Ker gre za enega največjih instrumentov, so otroci pred dvanajstim letom le redko dovolj razviti za igranje nanj, priporočljivo pa je počakati celo kakšno leto dlje. A z ozirom na to, da učni program s pomočjo pedagoške metode O.G.I. v celoti prilagodimo vsakemu
posamezniku, bo otrok ne glede na starost razvijal veščine, ki izhajajo iz njegovih zanimanj, zaradi česar bo veselje do igranja toliko večje.

Klasični kontrabas za otroke

Jazz kontrabas za otroke

Klasični kontrabas za otroke

Jazz kontrabas za otroke

Programi učenja za mlade in odrasle

Doslej ste gotovo preposlušali že obilo glasbe in na ta način izostrili svoja ušesa. A ker nimamo vsi enakih zanimanj, smo v Glasbeni šoli B.A.S.E. pripravili programe učenja kontrabasa za mlade in odrasle, ki segajo tako na področje klasične glasbe kot jazza, izvajajo pa se lahko na šoli ali od doma v obliki spletnega učenja. Širok nabor vam skupaj s pedagoško metodo O.G.I., na podlagi katere učni proces v celoti prilagodimo vsakemu posamezniku, omogoča razvijanje različnih veščin, od spremljave, solističnega izražanja in improvizacije do interpretacije klasičnih del. Ker pa se morda v tem trenutku še ne znate žanrsko opredeliti, vam ponujamo tudi pripravnico za začetnike, v okviru katere boste spoznali različne tehnike in žanre ter se kasneje kadarkoli preusmerili na program, za katerega boste prepričani, da zmore izpolniti vaša pričakovanja.

Kontrabas za začetnike

Klasični kontrabas

Jazz kontrabas

Kontrabas za začetnike

Klasični kontrabas

Jazz kontrabas