Spletna glasbena šola

Že leta hrepenite po učenju in izpopolnjevanju igranja katerega od instrumentov ali petja, vendar vam uresničitev želje preprečuje pretirana oddaljenost od nas ali nezmožnost zavezati se rednemu terminu šolanja. Tako leta bežijo, želja po učenju pa ostaja. V Glasbeni šoli B.A.S.E. se omejitev zavedamo, zato smo pripravili različne oblike spletnega učenja, ki v prvi vrsti rešujejo lokacijske, v določenih primerih pa tudi časovne omejitve.

Učenje igranja instrumenta preko spleta

V zadnjih letih smo prisotnost Glasbene šole B.A.S.E. razširili v kar štiri slovenske kraje, vendar kljub temu ostaja veliko mladih in odraslih, ki si šolanja pri nas želijo, a je zanje pot do nas ali predolga ali pa se preprosto ne morejo zavezati stalnemu, rednemu pouku, ker so časovno oziroma lokacijsko omejeni. Ste med njimi tudi vi?

Morda ste se prav zato igranja instrumenta ali petja pričeli učiti s pomočjo različnih kanalov, kakršen je denimo YouTube. Pogledali ste nešteto posnetkov, preizkusili številne tehnike, vendar rezultatov žal ni, pri čemer ne veste več niti, kaj je prav in kaj narobe, saj prav vsak daje drugačne napotke. Kaj storiti? In predvsem: kako izbrati program, s pomočjo katerega boste napredovali?

Kot ste najbrž že ugotovili: YouTube in drugi tovrstni kanali so zakladnica posnetkov, vendar vas do cilja kljub temu žal ne bodo pripeljali.

Učinkovito učenje namreč vključuje strokovno usposobljenega mentorja, ki pripravi učni program, prilagojen vašim sposobnostim. Le tako vas lahko spremlja pri osvajanju novih tehnik in veščin.

Da bi dosegli želene rezultate, torej potrebujete premišljeno sestavljen učni načrt, ki vam bo sistematično podal tako osnove kot zahtevnejše tehnike, poleg tega pa vam mora mentor pripraviti tudi izzive za vajo v domačem okolju. YouTube in drugi kanali vam tega seveda nikakor ne morejo dati.

Učni načrt, prilagojen vašemu predznanju in sposobnostim, lahko pripravi le strokovno usposobljen mentor, ki dobro pozna vaše veščine oziroma predznanje ter vas spremlja iz tedna v teden. Zato ve, kje imate težave in temu primerno program prilagodi, ob tem pa vas spodbuja k napredku ter osvajanju novega znanja. Vsi namreč potrebujemo nekoga, ki nas usmerja in daje voljo. Tako lahko postanemo zares dobri glasbeniki.

Različni načini spletnega učenja

V Glasbeni šoli B.A.S.E. se zavedamo, da je dandanes potrebno sistem prilagoditi učencu, ne pa posameznega učenca sistemu. Zato poučujemo s pomočjo pedagoške metode O.G.I., ponujamo pa tudi več načinov spletnega učenja, pri čemer so Zoom/Skype programi povsem enakovredni standardnemu učenju na šoli in torej ohranjajo prednosti individualnega šolanja, potekajo pa v vnaprej dogovorjenem stalnem terminu na tedenski ravni. V primerjavi z njimi, učenje s pomočjo platforme omogoča izmenjevanje gradiva in lekcij brez stalnega termina ter tako rešuje ne le lokacijske, temveč tudi časovne težave. Kljub temu pa program ostaja prilagojen vsakemu posamezniku. Ne glede na izbrano obliko šolanja, smo prepričani, da pod skrbnim vodstvom izbranega mentorja prav vsak napreduje in postane boljši glasbenik, s tem pa tudi boljši poslušalec.

Skype/Zoom in Video izmenjave

Skype ali Zoom glasbeni pouk je povsem enakovreden klasičnemu pouku na šoli, vendar rešuje lokacijske omejitve, saj učne ure potekajo kar na vašem domu. Mentor je namreč izključno z vami v vnaprej dogovorjenem terminu, le da se ne nahajate v istem prostoru, temveč je z vami povezan s pomočjo računalnika, spleta in enega od programov.

Kot tudi sicer, spremlja vaš napredek in vas spodbuja pri osvajanju novih veščin ter vam podaja znanja, prilagojena vašim željam, saj je pomembno, da poleg standardnega repertoarja igrate glasbo, ki vam je všeč in jo čutiti blizu.

Pouk se torej prav v ničemer ne razlikuje od učnih ur na šoli, saj mentor učni načrt v celoti prilagodi vam, vašemu predznanju, potrebam, ciljem in željam. Šolanje prav tako poteka redno v vnaprej dogovorjenem stalnem terminu ob spremstvu strokovno usposobljenega mentorja.

Na voljo je več kot 58 programov! Izberite instrument in poiščite svojega ...

B.A.S.E. Tečaji

V Glasbeni šoli B.A.S.E. smo pripravili več tečajev, ki so usmerjeni ciljno in ki ponujajo različna, običajno ozko usmerjena znanja, niso pa prilagojeni individualnim potrebam tečajnikov. Gre za vnaprej določene veščine, ki jih tečajniki osvojijo v omejenem časovnem obdobju, pri čemer mentor spremlja napredek vsakega.

Sveženj vnaprej pripravljenih znanj na specifično temo, ki jih vsi udeleženci osvojijo v enakem časovnem obdobju, pri čemer naloge opravljajo individualno, je osnovna karakteristika skupinskega pouka, ki poteka pod vodstvom strokovno usposobljenega mentorja.

Vsebina lekcij se torej ne prilagaja posamezniku, vendar mentor naloge udeležencev obravnava individualno, zato vsak spozna, katere so njegove močnejše in katere šibkejše točke, po izteku tečaja pa izbrano tehniko povsem obvlada.

Trenutno je na voljo tečaj Prvi akordi na akustični kitari!

Nastop učenca kitare Glasbene šole B.A.S.E.

Pridružite se!

Da bi lahko skupaj z vami izbrali program, ki vam bo v celoti ustrezal, vas vabimo, da pridobite kar največ informacij o našem delovanju in premislite o svojih željah ter ciljih, ki jih želite doseči na področju glasbenega izobraževanja. Nato nas kontaktirajte in pogovorili se bomo o načinih, ki vas bodo pripeljali do želenega.

CD Matej Hotko Trio - The Roots

Moje osebno sporočilo

"Online pouk je naša dolgoletna želja, ki pa se je končno tudi uresničila. V to, da lahko danes ponudimo tovrstno izobraževanje, smo vložili veliko časa in truda, zato sem prepričan, da bo vaša izkušnja prečudovita. Vsekakor se veselim druženja z vami, pa tudi vseh predlogov z vaše strani. Skupaj bomo naredili našo online platformo resnično vrhunsko. Želim vas prečudovito izkušnjo učenja!"

mag. Matej Hotko,

ravnatelj šole

>