Glasbena šola za upokojence

Tretje življenjsko obdobje je idealna priložnost, da svoj čas posvetite izključno stvarem, ki vas veselijo. Zakaj torej ne bi uresničili dolgoletne želje in se naučili igranja katerega od instrumentov ali morebiti le obudili davno pozabljeno znanje? Ni treba postati virtuoz, čeprav vas bomo v Glasbeni šoli B.A.S.E. k temu spodbujali, se pa lahko naučite zaigrati vsaj priljubljene pesmi in s tem svoje življenje, kot z morebitnimi novimi znanstvi, obogatite.

Od nekdaj imate željo po igranju enega od instrumentov, vendar se vam zdi, da je za uresničitev teh sanj prepozno.

Nikar. Strinjamo se: v svetu, toliko bolj v Sloveniji, prevladuje mišljenje, da se moramo igranja na katerikoli instrument pričeti učiti kar se da zgodaj, vendar je glasba namenjena vsem, poleg tega pa vsi, ki igrajo instrument, ne postanejo profesionalni glasbeniki. Gre za to, da s tem, ko se glasbeno izobrazimo, postanemo boljši poslušalci, še večji pomen pa ima samo veselje do muziciranja. Izvabljanje zvokov iz instrumenta je naravnost čarobno in če lahko vsak dan vsaj del časa preživimo v družbi glasbe, smo preprosto zadovoljnejši. Zato naj vam v nadaljevanju predstavimo osnovne značilnosti izobraževanja pri nas, ki vas bodo gotovo prepričale, da ste na pravem mestu.

Žanrsko raznoliki in prilagojeni programi

V Glasbeni šoli B.A.S.E. se zavedamo, da vsi nimamo enakih zanimanj niti ciljev. Zato smo razvili pedagoško metodo O.G.I., s pomočjo katere učni program v celoti prilagodimo vsakemu posamezniku, kar pomeni, da lahko izbirate med žanrsko raznolikimi programi (pop, rock, blues, jazz, klasična glasba itn.), v okviru vsakega od njih pa boste znanje osvajali v svojem tempu in ob tem razvijali veščine, skladne z vašimi željami ter potrebami.

Sistematično šolanje

Pedagoška metoda O.G.I. omogoča spoznavanje teoretičnega znanja kar na urah instrumenta, saj mentor teorijo podaja sproti, glede na potrebe, ki jih zahteva samo igranje. Glasbeno predznanje zato ni potrebno, a vam bo morebitno poznavanje glasbene teorije seveda v pomoč pri napredovanju. V vsakem primeru vam bo mentor na urah podal novo snov in vam dal jasne napotke za vajo v domačem okolju, vedno pa vam bo na voljo tudi za dodatna vprašanja.

Strokovno usposobljeni mentorji

Vaš napredek je odvisen od truda, ki ga boste vložili v učenje, pa tudi spodbude mentorja, zato sodelavce izbiramo skrbno. Ti ne delujejo le kot pedagogi, temveč so prav tako aktivni glasbeniki, zaradi česar se zavedajo, kako pomembno je usmerjanje pri pridobivanju glasbenih izkušenj, premagovanju ovir in osvajanju različnih tehnik. Poleg tega je prav mentor tisti, ki nam širi glasbena obzorja, nas motivira in krepi samo ljubezen do glasbe.

Izbira in vzdrževanje instrumenta

Instrument je pomemben, zato se z njegovim nakupom ne prenaglite. V Glasbeni šoli B.A.S.E. smo vam na voljo za vsa vprašanja glede izbire in tudi sicer priporočamo, da se pred nakupom posvetujete z mentorjem, saj vam poleg svetovanja nudimo možnost najema ustreznega instrumenta. Ker pa je tega potrebno vzdrževati, vas bomo poučili o pravilni negi in osnovnih popravilih ter vas v primeru večjih okvar napotili k strokovnjaku.

O nas in naši viziji

Matej Hotko, priznani pedagog in basist, sicer diplomant newyorškega Manhattan School of Music, je leta 2006 z namenom obogatitve glasbenega izobraževanja v Sloveniji ustanovil Glasbeno šolo B.A.S.E. Z leti je osnovno zamisel nadgradil in razvil v tej meri, da šola danes velja za vodilno zasebno glasbeno šolo v Sloveniji ter hkrati edino ustanovo, ki tako profesionalnim kot ljubiteljskim glasbenikom nudi celovito podporo na področju glasbenega izobraževanja.
S tem so se učni programi glasbenega šolstva v Sloveniji približali standardom v tujini, kar Glasbeno šolo B.A.S.E. drugači od drugih glasbenih šol pa so tudi generacijska in žanrska širina programov, inovativni pristopi k poučevanju (pedagoška metoda O.G.I.), visoko izobraženi in glasbeno aktivni mentorji, spodbujanje kreativnosti ter lastnega izražanja in celovita obravnava glasbene umetnosti.
Dandanes Glasbena šola B.A.S.E. deluje na štirih lokacijah po Sloveniji (Ljubljana, Maribor, Ptuj, Slovenska Bistrica), učenje pa ni mogoče le na šoli, temveč lahko poteka od doma v obliki spletnega učenja. Tako smo izobraževanje, ki ga tudi sicer prilagodimo vsakemu posamezniku, približali še večjemu krogu tistih, ki si želijo glasbo vnesti v svoj vsakdan.

Prednosti, zaradi katerih izbrati nas:

  • nudimo celovito glasbeno izkušnjo,
  • vpisujemo tekom celega leta,
  • omogočamo klasično obliko pouka in pouk po spletu,
  • izobraževanje poteka tako po meri profesionalnih kot ljubiteljskih glasbenikov,
  • programi so namenjeni otrokom, mladim in odraslim ter upokojencem,
  • ponujamo pestro izbiro programov učenja igranja instrumentov (kitara, klavir, saksofon, flavta, kontrabas itn.),
  • programi so žanrsko široki (rock, pop, jazz, blues, klasična glasba itn.),
  • učni proces prilagodimo vsakemu posamezniku,

Odločitev, da se pričnete učiti igranja izbranega inštrumenta ni majhna. A vam bo življenje nedvomno obogatila. Kajti …

Pridobili boste nova znanja

Pravijo, da vse dokler ima človek pred seboj cilj, ni strahu, da bi zbolel. Prepričani smo, da je v tem veliko resnice, saj preživljanje časa ob aktivnostih, ki v nas vzbujajo veselje, ohranja našo vitalnost. Poleg tega nam novo znanje lahko olajša delovanje tudi na drugih življenjskih področjih.

Čas boste preživljali aktivno

Številni z upokojitvijo izgubijo smisel. Ni več potrebe, da se vsakodnevno odpravijo od doma in morda se spremeni tudi njihovo družabno življenje. Učenje igranja instrumenta vas bo poživilo. Četudi bo kakšen dan nekoliko bolj siv, ga boste vedno lahko preživeli v družbi glasbe in ure bodo kar zbežale.

Spoznali boste novo glasbo

Ne le, da boste na urah pridobivali novo znanje, temveč boste z mentorjem analizirali najvidnejše glasbenike in/ali avtorje izbranega instrumenta, zato bo vaše poznavanje glasbe izredno široko. Ker pa spodbujamo kreativnost in lastno izražanje, se boste ustvarjanja morda lotili tudi sami.

Razširili boste krog znancev

Učenje instrumenta res poteka individualno, vendar spodbujamo izmenjavo mnenj, zato boste v okviru dodatnih aktivnosti, ki jih ponujamo svojim učencem, spoznali istomisleče in morda v prihodnosti celo zaigrali skupaj z njimi.

Pridružite se ostalim zadovoljnim učencem

Eva L.

učenka

"Rada bi dodala, ker ne vem, kdaj bo spet priložnost za to, da mi je učenje z Vito v veliko veselje. Res ima smisel za poučevanje in vsak teden komaj čakam na uro. Je, vsaj kar se mene tiče, ravno prav stroga in natančna, zato vse pohvale!"
Renata M.

učenka

"Dober dan, sem Renata M. in vaša stran me je tako pritegnila, da sem se vpisala na začetni tečaj akustične kitare. Prsti bolijo, a le zato, ker pridno vadim. Želela bi se vam kar najlepše zahvaliti za prijazno vodenje v svet zvenečih strun. Hvala lepa in lep dan."

Naši vrhunski mentorji za vas!

V Glasbeni šoli B.A.S.E. izbiramo le najboljše mentorje. Naši mentorji so strokovnjaki na svojem glasbenem področju in se lahko pohvalijo s številnimi glasbenimi  in pedagoškimi dosežki.

Poslanstvo naših mentorjev je odkrivanje individualnega potenciala v vsakem učencu in njegov potencial razvijati v brezmejno kreativnost in muzikalnost. S svojimi bogatimi izkušnjami in strokovnostjo so naši mentorji usposobljeni za delo z učenci vseh starostnih skupin in različnih stopenj predznanja.

Mentorji Glasbene šole B.A.S.E.

Programi učenja za upokojence

V Glasbeni šoli B.A.S.E. poučujemo s pomočjo pedagoške metodi O.G.I., s katero učni program v celoti prilagodimo vsakemu posamezniku. Smo pa v okviru Oddelka za upokojence pripravili program učenja kitare, klavirja, saksofona, bas kitare, bobnov in petja, pri čemer se od vsakem od njih lahko usmerite v katerikoli žanr. Pomembno je, da se učite tistih veščin, ki vam bodo pomagale pri izvajanju glasbe, ki jo imate radi in vam je všeč.

Na voljo več kot 26 programov! Izberite inštrument in poiščite svojega...

VPIS V ŠOLO JE ZELO ENOSTAVEN.

Ste pripravljeni začeti? Nimate kaj izgubiti!

Prijava v šolo je zelo enostavna in jo lahko oddate vse dni v tednu. Ker ponujamo učenje inštrumentov in petja brez letne vezave, nimamo visokih celoletnih vplačil, nobenih kompliciranih pogodb in vpisujemo brez minimalne dobe šolanja. Vpisujemo po datumu oddane prijave, zato nas kontaktirajte še danes ali naredite prijavo na svojo prvo uro.

Šolanje poteka 12 mesecev v letu.

Šolanje ponujamo v 30 in 45 minutnih tedenskih enotah ter VIP opciji 30 + 30 min. Cenik za izbrano lokacijo najdete na posameznem programu. Učenje poteka v dopoldanskem, popoldanskem in večernem času. 

Prepričani smo, da sta dober mentor in prilagojen učni program ključna pri razvoju glasbenih veščin. Zato preverite, učenje katerih inštrumentov in programov ponujamo v okviru Oddelka za upokojence!

>