Ana Nuša Kalanj

Ana Nuša Kalanj, umetniškega imena Ana Kalan (Akademija za gledališče, radio, film in televizijo, Ljubljana, Slovenija in American Academy of Dramatic Arts, Los Angeles, Amerika), je dolga leta obiskovala balet in se učila igranja kitare, za študijsko smer pa izbrala dramaturgijo in scenske umetnosti ter muzikal, kjer se je med drugim izpopolnila v jazz petju.

Na vseh omenjenih področjih je doslej pridobila dragocene izkušnje, a ji je v prav poseben izziv njihovo združevanje. Tako je denimo sodelovala z Lutkovnim gledališčem Ljubljana in SNG Maribor, medtem ko se v okviru avtorske glasbe pretežno predstavlja v družbi producenta Dorija Amarillioa ter Chasea Bella, v Sloveniji Jureta Mihevca.

Na splošno ji tako petje kot poučevanje dajeta priložnost za raziskovanje različnih žanrov in tehnik, pri čemer največ pozornosti namenja (s)poznavanju glasu. To ji omogoča kasnejše prilagajanje programa zahtevam samega vokala, pa tudi željam učenca. Poleg tega v ospredje postavlja muzikalnost, vokalno higieno in zdrav odnos do sebe ter lastnega glasu.

>