Barbara Vauda

Barbara Vauda (Hochschule Madromedia, Freiburg, Nemčija) je glasbeno pot pričela z učenjem igranja klavirja in se kasneje odločila za klasično, nato še jazz ter pop petje. Pri tem so jo v okviru formalnega in neformalnega izobraževanja usmerjali številni profesorji, denimo Nobert Gottschalk, Brigitte Schweizer, Kim Nazarian in Dennis Montgomery III.

V času najstništva je bila članica več vokalnih in drugih skupin, leta 2011 pa je sodelovala v televizijski oddaji Misija Evrovizija. Kot udeleženka kampa International Writers Camp je pisala za različne svetovne glasbene založbe, med njimi Sony Music Entertainment, a za njeno strast od nekdaj velja tudi poučevanje. 

Ker želi spoznati in razumeti glas vsakogar, izbiro repertoarja prepušča posameznemu učencu ter mu s tem daje dodatno motivacijo. Poudarja rabo celotnega telesa in pravilno ter zdravo tehniko, ki je mogoča, če je učenec tekom petja sproščen in osvobojen napetosti. Pozornost prav tako namenja raziskovanju in razvijanju naravne barve glasu.

>