Benjamin Bencik

Benjamin Bencik (Univerza za glasbo in uprizoritvene umetnosti, Gradec, Avstrija) je znanje klasične kitare pridobival pod mentorstvom Saša Lamuta in Stojana Kralja. Oba sta ga med drugim podpirala pri igranju električne kitare oziroma ga spodbujala k raziskovanju različnih glasbenih žanrov, zaradi česar je šolanje nadaljeval v razredu Paola Pegorara.

Ob rednem glasbenem programu se je vsa leta udeleževal tekmovanj, na katerih je osvajal prva mesta (TEMSIG, Altamira Gorizia Guitar Competition, Dnevi kitare Krško), medtem ko je na delavnicah in seminarjih pridobival dodatna glasbena znanja, s pomočjo katerih se že vrsto let enako zavzeto kot igranju posveča kompoziciji.

Danes strast do klasične in električne kitare deli z učenci ter se pri tem zgleduje pri svojih učiteljih. Mlade spodbuja k poslušanju in izvajanju raznolike glasbe ter v enaki meri k samostojnemu raziskovanju instrumenta, ne glede na žanr in vrsto kitare pa v ospredje postavlja tehnično izpopolnjenost ter ljubezen do glasbe.

benjamin-bencik

VIDEOPOSNETKI Z BENJAMINOM

>