Bojan Varga

Bojan Varga je že v času obiskovanja glasbene šole v Gornji Radgoni sodeloval z več pihalnimi orkestri, nadaljeval pa z igranjem v žanrsko raznolikih skupinah, s katerimi je pridobil bogate izkušnje, ki jih vključuje tudi v pedagoško delo. Nastopal je tako na vidnejših festivalih v Sloveniji (Metaldays) kot drugje po Evropi (Eurosonic Noorderslag).

Je vsestranski glasbenik, ki obilo pozornosti namenja tehnologiji in razvoju te, svoje učence pa spodbuja k raziskovanju ter razumevanju glasbe. Pri tem se poslužuje tako ustaljenih praks kot nekonvencionalnih metod. Verjame namreč, da je najboljši pedagog tisti, ki spodbuja razvoj dobrih lastnosti in potencialov vsakega posameznika.

Zaradi tega njegovi učenci praviloma presegajo lastna pričakovanja. Tudi sicer glasbo dojema nadvse osebno, zato s svojimi učenci vzpostavi prijateljski odnos, a pri tem ne zanemari pedagoške discipline. Poleg individualnih učnih ur pogosto poučuje na poletnih delavnicah in šolah, saj pred samega sebe nadvse rad postavlja nove izzive.

VIDEOPOSNETKI Z BOJANOM VARGO

>