__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"7a6de":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7c414":{"name":"Accent Dark","parent":"7a6de"}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"7a6de":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7c414":{"val":"rgb(13, 2, 4)","hsl_parent_dependency":{"h":352,"l":0.03,"s":0.72}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"7a6de":{"val":"rgb(55, 179, 233)","hsl":{"h":198,"s":0.8,"l":0.56,"a":1}},"7c414":{"val":"rgb(13, 49, 65)","hsl_parent_dependency":{"h":198,"s":0.66,"l":0.15,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
PRIJAVA V MOJ.BASE.SI

​Boja​n Varga

Kot učenec Glasbene šole v Gornji Radgoni je sodeloval z različnimi pihalnimi orkestri. Kasneje je ubral bolj samosvojo pot in z bendi nastopal po najrazličnejših klubih po Sloveniji in Evropi, med drugim tudi na odmevni jazz lokaciji Porgy & Bess na Dunaju.

Glasbo dojema zelo osebno in pri poučevanju poskuša najti prostor za nekonvencionalne metode. Verjame, da se naučimo največ, če pri igranju odkrivamo sami sebe in da je najboljši učitelj tisti, ki v učencih spodbuja njihov lasten potencial. Posledično učenci pogosto presežejo pričakovanja. To doživetje obravnava kot najdragocenejši pedagoški moment.

Za poučevanje se je navdušil že pri dvajsetem letu starosti. Kmalu za tem je začel s pedagoškim delom in se preizkuša na več področjih. Poučuje nemščino, računalništvo, bobne in tolkala. Uči tako mlajše kot tudi starejše. Vedno je pripravljen sprejemati nove izzive in se je tudi sam pripravljen učiti. Zato posluša svoje učence, verjame da se lahko od njih marsikaj nauči. V pedagoškem procesu poskuša vzpostaviti prijateljski odnos, kljub temu pa tudi ohraniti zdravo pedagoško disciplino.

Stavi na svojo filozofijo poučevanja, učencem ne poklanja rib, temveč jih uči loviti, saj verjame, da za življenje ostane največ od tistega, kar kdo sam naredi, ali kot je rekel Einstein: »Izobrazba je tisto, kar nekomu ostane, ko pozabi vse, kar se je naučil v šoli.« Bobne in tolkala je poučeval na Glasbeni šoli GIS Muzikaviva in na poletnih šolah Summer Camp. Danes pozornost posveča predvsem individualiziranim učnim programov, saj verjame, da je vsak učenec nekaj posebnega.  

VIDEO POSNETKI Z BOJANOM VARGO

>