Daliborka Ancel

Daliborka Ancel (Hochschule für Music Franz Liszt, Weimer, Nemčija) se posveča izvajalskim in interpretativnim tehnikam, pa tudi glasbeni pedagogiki. Na slednjem področju se je izpopolnila za delo z otroki, in sicer s poudarkom na starostni skupini med tretjim in petim letom oziroma dojenčkih, vendar poučuje tudi mlade ter odrasle.

Meni, da je sproščeno vzdušje ključ do uspešnosti učnih ur. Prepričana je, da varno okolje poraja zaupanje, to pa vodi k temu, da otrok igranje instrumenta ter glasbo vzljubi. V ospredje prav tako postavlja potrpežljivost, trud in voljo mentorja, ki nikoli ne sme biti vsiljiv, temveč inovativen. Pozornost svojih učencev zato pridobiva s pomočjo različnih metod.

Koncentracijo mlajših ohranja z ritmično-melodičnimi igrami, ugankami in pobarvankami, medtem ko v pouk nekoliko starejših vključuje glasbene zemljevide ter kvize ali uro izvede v tujem jeziku. Ker se zaveda, da je vsak učenec povsem samosvoj, prve ure posveti medsebojnemu spoznavanju in iskanju ustreznega načina podajanja snovi.

VIDEO POSNETKI Z DALIBORKO ANCEL

>