Filip Križnik

Filip Križnik (Akademija za glasbo, Ljubljana, Slovenija) se je igranja klavirja začel učiti pri šestih letih. Svojo glasbeno pot se je v razredu Lidije Maletić odločil nadaljevati na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, trenutno pa študira klavir pod mentorstvom Tatjane Ognjanovič.

Svoje znanje je izpopolnjeval tudi na mnogih seminarjih pri Nikosu Zafranasu, Macieju Zagórskem, Saši Gerželj Donaldson, Aleksandru Serdarju... V času izobraževanja je imel že več uspešnih nastopov, udeleževal pa se je tudi tako slovenskih kot tudi mednarodnih tekmovanj (Sonus op. 4, Memorijal Jurica Murai, TEMSIG, Mednarodno koroško klavirsko tekmovanje...), kjer je večkrat osvojil prvo nagrado.

Pri poučevanju klavirja se učenca vedno najprej potrudi spoznati in na podlagi tega vzpostaviti sproščen odnos, ki temelji na medsebojni potrpežljivosti. Slednje izkoristi pri ustvarjanju individualnega pristopa za vsakega izmed učencev. Vzpostaviti želi prostor, kjer bodo mladi glasbeniki skozi celostno učenje razvili veselje do znanja, glasbe in inštrumenta ter imeli možnost tudi za kreativno izražanje skozi interpretacijo.

>