Jan Gregorka

Jan Gregorka (Kartner Landeskonservatorij, Celovec, Avstrija) se je bas kitare učil najprej pri Ladislavu Rebreku, kasneje pri Alešu Avblju, za študijsko smer pa je izbral jazz. Poleg formalnega izobraževanja je bogate izkušnje pridobival kot studijski in koncertni glasbenik, redno pa se udeleževal ter se udeležuje tudi jam sessionov.

Ustanovil je zasedbo Artbeaters in z njo osvojil prvo nagrado na mednarodnem jazz tekmovanju 6. Bucharest international jazz competition (2012), medtem ko so si leto zatem člani na Jazzintyju v Novem mestu prislužili kar tri nagrade (najboljši aranžma, živa izvedba in nagrada občinstva). Danes si oder deli s skupino Soul, Jazz in Jaz ter z Magnificom.

Cilj njegovega pedagoškega dela je po preteku enega leta sposobnost igranja izbranega instrumenta s strani vsakega učenca. Da bi to dosegel, ure kreira na podlagi individualnega pristopa in prilagojenega programa. Ob tem stavi na praktično delo, spodbujanje kreativnosti in raziskovanje instrumenta, pa tudi zvoka ter lastnega izraza.

VIDEO POSNETKI Z JANOM GREGORKO

>