Jernej Hanc

Po desetih letih učenja igranja kitare pod mentorstvom Damjana Stanišića, se je Jernej Hanc (Akademija za glasbo, Gradec, Avstrija in Pedagoška fakulteta, Maribor, Slovenija) odločil za profesionalno glasbeno pot. Na njej ga je usmerjal Martin Mysliveček, dodatno znanje pa je pridobil na delavnicah pod vodstvom Stefana Fuchsa, Paola Pegorara in drugih.

V času šolanja se je udeleževal različnih tekmovanj (TEMSIG, Dnevi kitare Krško, Guitar Art Festival, Naissus Guitar Fest itn.), najsi bo kot solist ali član komornih zasedb, in redno osvajal najvišja mesta. Danes deluje v več sestavih, v ospredje pa postavlja vlogo instrumentalnega spremljevalca različnih vokalistk in vokalistov.

Poučuje klasično in električno kitaro ter v primeru tako ene kot druge združuje elemente klasične in popularne ter zabavne glasbe. Je mnenja, da se motivacija mentorja odraža na učencih, zato na učne ure prihaja nasmejan, poskrbi pa tudi za sproščeno vzdušje, zaradi česar učenci ostajajo zagnani in željni novega znanja.

VIDEO POSNETKI Z JERNEJEM HANCEM

>