Katarina Samobor

Katarina Samobor je glavna pevka pri glasbeni skupini Tabu. Svojo ljubezen do glasbe je razvila na Ptuju, kjer je pod mentorstvom Eve Štraus sprva dokončala nižji in višji program klasičnega klavirja, nato pa pod vodstvom Sama Ivačiča pridobila osnove jazz petja ter izobraževanje nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

Tamkajšnje šolanje, skozi katero jo je usmerjal Ivo Špacapan, ji je odprlo pot do različnih glasbenih delavnic, tekmovanj in tudi koncertov. Tako je kot mlada solistka Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana nastopila z Big Bandom RTV Slovenija, kot članica različnih zasedb pa na odrih več festivalov, med drugim Arsane ter Lenta. Po šolanju v Ljubljani je študij nadaljevala na Kunstuniversität Graz v Gradcu, Avstrija.

Vse omenjene izkušnje kot mentorica petja prenaša na svoje učence, v katerih želi vzbuditi ljubezen do vokalnega interpretiranja in tudi same glasbe. Pri tem poudarja interpretacijo besedil, praktične izkušnje pa glede na potrebe in želje posameznika dopolnjuje z znanjem glasbene teorije, pevske tehnike ter vokalne improvizacije.

>