Kristijan Korat

Kristijan Korat (Brucknerjeva univerza, Linz, Avstrija) je že v prvem letniku umetniške gimnazije, kjer ga je poučevala Lidija Maletič, postal član Big Banda Srednje glasbene in baletne šole Maribor ter kmalu tudi njegov solist. V času univerzitetnega izobraževanja je znanje pridobival pod mentorstvom Dejana Pečenka in Helmuta Schoenleitnerja.

V dosedanji karieri je sodeloval z žanrsko raznolikimi izvajalci, denimo Ninom Mureškičem, Stefanom Milenkovichem, Nuško Drašček in Kandio Koro. Je tudi član vokalne skupine 4Given, za katero komponira, medtem ko med zanimivejše projekte šteje lasten Harmelogic, v okviru katerega s tolkalcem Damirjem Mazrekom raziskuje različne glasbene stile.

Poleg umetniškega delovanja se posveča pedagoškemu delu. Zagovarja stališče, da je vsak človek poseben in unikaten, pa tudi rojen improvizator. Iz tega razloga se z učenci med drugim posveča prenašanju vsakdanjega življenja v glasbo in v njih išče tisto, kar jih poživlja. Verjame namreč, da je vloga mentorja mnogo večja od golega podajanja znanja.

VIDEO POSNETKI S KRISTJANOM KORATOM

>