​Kristijan Ko​​​​rat

Kristijan Korat, rojen 27.7.1989, je svojo glasbeno pot začel v rojstnem Mariboru. Leta 2004 je s šolanjem nadaljeval na umetniški gimnaziji v Mariboru. Že v prvem letniku UMG je začel igrati klavir v Big bandu SGBŠ Maribor, kjer je kmalu postal tudi solo pianist.

V letu 2008 je uspešno zaključil šolanje na umetniški gimnaziji v Mariboru, smer glasbeni stavek. Istega leta je šolanje nadaljeval na Brucknerjevi univerzi v Linzu v Avstriji na oddelku za klavir smer jazz in popularna glasba v razredu profesorja Dejana Pečenka. V šolskem letu 2012 je končal študij na Brucknerjevi univerzi v Linzu. 

Kot pianist je veliko nastopal z različnimi zasedbami doma in v tujini: zaključni diplomski nastopi z različnimi glasbeniki kot so vokalistka Kathrin Maxwald, kitarist Manuel Heiss, flavtistka Catalina Morales, bobnar Manuel Podhostnik, na koncertih s tolkalcem Glenom Velezom, violinistom Zoltanom Lantosom, tolkalcem Ninom Mureškičem, pianistom Markom Črnčecem, afriškim harfistom Kandio Koro, kitaristom Igorjem Bezgetom, basistom Tadejem Kamplom, na različnih nastopih kot korepetitor znanih slovenskih vokalistk kot so Nuška Drašček, Maja Keuc in drugih.

Z zasedbo Vincenc Strnad Trioh je sodeloval na koncertih svetovno priznanih umetnikov kot so Stefan Milenkovich, Simone Zanchini, Josipa Lisac in vokalno skupino Naturally 7. Prav tako je tudi član vokalne skupine 4Given, ki je sodelovala v različnih projektih z znanimi slovenskimi glasbeniki kot so Jadranka Juras, Trkaj in skupina Kingston. Za skupino piše tudi avtorsko glasbo in priredbe. Trenutno dela na avtorskem projektu pod imenom Harmelogic, kjer skupaj s tolkalcem Damirjem Mazrekom raziskuje različne glasbene stile in jih hkrati združuje. V projektu Harmelogic je sodeloval z gosti kot so Luka gaiser, slovenski DJ Splinta, Bajsa Arifovska in pa Rufus Capadoccia.

VIDEO POSNETKI S KRISTJANOM KORATOM