Maja Čerček

Maji Čerček (Akademija za glasbo, Ljubljana, Slovenija) je bila glasba položena dobesedno v zibelko. Z družinskimi člani, samimi glasbeniki, nastopa od malih nog, skupaj s sestrama pa je ustanovila zasedbo Sestre Čerček. Poleg tega poje v skupini Črna mačka, izvaja ambientalno glasbo na klavirju, kot flavtistka pa je bila članica godbe Zgornje Savinjske doline.

Igranja klavirja se je učila pri Tjaši Šulc Dejanović, petja pri Evi Boto. Po Konservatoriju za glasbo in balet Maribor se je posvetila študiju kompozicije in teorije ter se sočasno udeleževala tekmovanj TEMSIG, pridobivala znanje na področju jazza in igrala v big bandu. Od petnajstega leta se poleg naštetega redno ukvarja tudi s komponiranjem avtorske glasbe.

Skladno s tem v poučevanje igranja klavirja vnaša prvine glasbene teorije, vendar se pri tem ravna po načelih poučnosti, a na način, ki v učencih vzbuja zanimanje. Na prvo mesto tako postavlja veselje do igranja in glasbe, to pa mladi ne doživljajo le skozi note, temveč muziciranje ter individualno odkrivanje tako dinamike in ritma kot njenih ostalih zakonitosti.

VIDEOPOSNETEK MAJE ČERČEK:

>