Marija Jovanović

Pianistka, skladateljica in aranžerka Marija Jovanović (Akademija za glasbo, Ljubljana, Slovenija) se z glasbo ukvarja že od tretjega leta starosti. Tri leta zatem, pri šestih, je pričela obiskovati pouk klavirja v rodni Sremski Mitrovici in do danes na klavirskih tekmovanjih osvojila številna prva mesta, enako pa velja tudi za tekmovanja iz solfeggia ter harmonije. 

Leta 2019 je zastopala Srbijo na Festivalu slovanske glasbe v Moskvi, medtem ko sicer kot skladateljica, aranžerka, korepetitorka in tekstopiska sodeluje z glasbeno-umetniškim centrom Vivak (Sremska Mitrovica) oziroma deluje v okviru lastne pop-rock skupine, znotraj katere v ospredje postavlja humanitarno delo.

Ker je prepričana, da se otroci najlažje učijo takrat, ko jim je zagotovljen prostor za ustvarjalnost in domišljijo, pedagoškemu delu pristopa kreativno, a tudi ambiciozno. Znanje podaja na zanimiv način in teorijo povezuje s praktičnimi izkušnjami, pri čemer je njen cilj zadržati pozornost, veselje do učenja ter sproščenost vsakega učenca.

>