Matej Hotko

Ustanovitelj in ravnatelj Glasbene šole B.A.S.E. Matej Hotko (Manhattan School of Music, New York, Amerika), prejemnik Priznanja za pomembna umetniška dela Univerze v Ljubljani, je vsestranski glasbenik, ki je svoje bogate izkušnje pridobival pod mentorstvom svetovno priznanih umetnikov, kakršni so Nancy Marano, Mike Abene ter Chris Rosenberg.

V preteklosti je sodeloval s skupinami The Fool Cool Jazz Orchestra, Laibach in LeeLooJamais, danes pa deluje kot dirigent dveh orkestrov ter se posveča organizaciji, produkciji in pedagoškemu delu. Poučuje na ljubljanski Akademiji za glasbo, kot mentor bas kitare in kontrabasa pa je v dveh desetletjih izšolal več kakor štiristo basistov.

Je mentor in vodja največje zasebne glasbene šole v Sloveniji, znotraj katere se posveča iskanju novih pedagoških pristopov, združenih s preverjenimi metodami. Zagovarja individualno prilagojen pouk, zato je razvil pedagoško metodo O.G.I., s pomočjo katere mentorji učence spodbujajo k napredku in razvoju ustvarjalnosti.

VIDEO POSNETKI Z MATEJEM HOTKOM

>