Matic Košir

Matic Košir trenutno zaključuje magistrski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Zraven redno sodeluje z raznoraznimi glasbeniki in raziskuje najrazličnejše glasbene zvrsti. Trenutno mu je v največji ponos njegov projekt gorskih koncertov »Mountain Guitarist«. Že kar nekaj let je aktiven tudi pedagoško in z veseljem predaja svoje znanje ter izkušnje svojim učencem.

Do sedaj se je učil pri 3 profesorjih: Denisu Kokalju (Glasbena šola Škofja Loka), Jerku Novaku (KGBL) in trenutno Andreju Grafenauerju (AG Ljubljana). Redno se udeležuje in dodatno izobražuje na raznih seminarjih, na katerih sodeluje s svetovno priznanimi kitaristi in profesorji. Skozi vsa ta leta pa se je udeleževal tudi raznih kitarskih tekmovanj in na njih dosegel mnogo odličnih rezultatov.

Na klasičnih koncertih ga lahko slišimo predvsem solistično, je pa v vseh teh letih bil član tudi različnih komornih zasedb. Trenutno je član glasbene skupine Vinci & Plačanci, kjer igra akustično in električno kitaro. Zelo ga pa zanima tudi projektno delo v obliki krajših in daljših sodelovanj z različnimi glasbeniki, bodisi studijsko bodisi koncertno.

VIDEO POSNETKI Z MATICOM KOŠIRJEM

>