Matija Drofenik

Matija Drofenik (Akademija za glasbo, Zagreb, Hrvaška) je prvo glasbeno znanje prejel od svoje mame, Andreje Seljan Drofenik, in to že zgodaj, pri petih letih. Šolanje je nato nadaljeval na glasbeni šoli Pavla Markovca v Zagrebu pod mentorstvom Jelice Kuzmin, medtem ko ga je v študijskih letih usmerjal Ruben Dalibaltayan.

V vsem tem času se je udeležil številnih tekmovanj, na katerih je dosegel najvišja mesta in nastopal v različnih državah, med drugim v Angliji, Nemčiji, Franciji, Italiji ter na Češkem. Ker je klasična glasba osnova njegovega ustvarjalnega dela, se najpogosteje predstavlja prav kot interpret klasične glasbe, čeprav občasno spremlja tudi pevce zabavne glasbe.

V okviru slednje je tako pridobil izkušnjo skupinske igre in se odprl večjemu številu žanrov, kar dandanes s pridom vključuje v pedagoško delo. V središče tega sicer postavlja klavirsko tehniko in držo, medtem ko sam proces poučevanja, prav tako težavnostno stopnjo tega, prilagaja potrebam ter ambicijam vsakega posameznega učenca.

>