Matija Marion

Matija Marion je po končani nižji glasbeni šoli v Sežani nadaljeval šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Dejana Prešička.

V času šolanja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana je prejel več nagrad kot solist in kot član kvarteta saksofonov Le Saxtique, ob zaključku pa je prejel Škerjančevo nagrado šole za izjemne dosežke in uspešno promoviranje šole pri nas in v tujini. Nadaljnje šolanje na Akademiji za glasbo v Ljubljani je obarval še vpis na jazz oddelek Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana.

Kot jazz saksofonist se predstavlja z Big Bandom Univerze v Ljubljani, sodeloval pa je tudi z ameriško gospel zasedbo Gift to the Heart, s katero je igral na turneji po Sloveniji. Ljubezen do skupinske igre in klasičnega saksofona je ohranil tudi na Akademiji in z novim kvartetom saksofonov Colorfour, s katero je na treh tekmovanjih v letu 2012 dosegel vse možne točke ter prejel še dodatne nagrade.

Z omenjenim kvartetom so je uspešno predstavil na turneji po Madžarski in Italiji ter koncertiral v Avstriji. Mojsterski tečaji: Jean-Yves Formeau-Jean-Marie Londeix-Daniel Gauthier-Phillippe Geiss-Fabrizio Mancuso-Boštjan Simon-Saša Nestorović-Dick de Graaf-Vincent Herring.

VIDEOPOSNETKI Z MATIJO MARIONOM