Matija Marion

Matija Marion (Akademija za glasbo, Ljubljana, Slovenija in Deželni konservatorij za glasbo, Celovec, Avstrija) je v času srednješolskega izobraževanja kot solist in član kvarteta saksofonov Le Saxtique prejel več nagrad, ob zaključku pa mu je bila podeljena tudi Škerjančeva nagrada za izjemne dosežke ter uspešno promoviranje šole pri nas in v tujini.

Izobraževal se je pod okriljem Dejana Prešička, Jeana-Yvesa Formeaua, Dicka de Graafa, Phillippea Geissa in številnih drugih. Danes je član Big Banda Univerze v Ljubljani, medtem ko je v preteklosti sodeloval s kvartetom saksofonov Colorfour, s katerim je izvedel turnejo po Madžarski in Italiji, ter z ameriško gospel skupino Gift to the Heart.

Vešč je tako igranja kot poučevanja klasične, jazzovske in popularne glasbe, saj se žanrsko ne omejuje. Sam sebe opisuje kot zahtevnega mentorja, ki pa zna poskrbeti za sproščene in zabavne ter vedno prekratke učne ure, s pomočjo katerih prav vsak učenec, ne glede na cilje in želje, doseže zavidljive rezultate. Rad tudi poudari, da je najpomembnejša volja.

VIDEOPOSNETEK Z MATIJO MARIONOM

>