Nika Čerček

Glasba Niko Čerček spremlja že od malih nog, saj prihaja iz glasbene družine, ki jo je spodbudila k učenju igranja klavirja, medtem ko sta jo mentorja Milanka Črešnik in Aleksander Serdar nagovorila, da se preizkusi na tekmovanjih, na katerih je prejela več zlatih ter srebrnih priznanj, šolanje pa nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru.

Tam se je posvečala tako klavirju kot komponiranju in dirigiranju, kar jo je z naštetim pripeljalo do več dosežkov. Med drugim je bilo njeno komorno delo Reverso premierno izvedeno v SNG Maribor, zasedbi pa je tudi dirigirala. Poleg tega kot pianistka sodeluje s Simfoničnim orkestrom in pevskim zborom Glasbene šole Nazarje ter se preizkuša v vlogi mentorice.

Vezano na slednje združuje glasbeno teorijo in kreativnost ter še prej kakor to išče drugačne, zanimive, sveže, inovativne načine za približevanje raznolike glasbe svojim učencem, v katerih skuša vzbuditi poglobljeno razmišljanje o glasbi. S tem so deležni celovitega pedagoškega pristopa, v katerem se odražata tako ljubezen do umetnosti kot znanje o tej.

VIDEO POSNETKI Z NIKO ČERČEK

>