Rok Nemanič

Rok Nemanič Nemo (Kӓrntner Landes Konservatorium, Celovec, Avstrija) je srednjo stopnjo glasbenega izobraževanja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana opravil tako iz klasične kot jazzovske smeri, znanje pa je pridobival pod mentorstvom Davida Jarha ter Petra Jevšnikarja. Sicer poleg koncertiranja tudi komponira in poučuje.

V času šolanja je na domačih in mednarodnih tekmovanjih (TEMSIG, Ithaka, Ars nova Accademia di Musica) večkrat prejel prvo nagrado. Enako zavidljiva so njegova sodelovanja, denimo tisto z Donom Menzo, medtem ko med vidnejše dosežke šteje lastni skupini Balkan Boys in Pickpocket Swingert, pa tudi sodelovanje z Euroradio Jazz Orchestrom (2018).

Kot pedagog svoje učence usmerja k skupinski igri, kar je za številne prva tovrstna izkušnja. S tem namenom jim posname ali jim kako drugače priskrbi ustrezno spremljano, saj praksa kaže, da so ob igranju s klavirjem ali skupino bolj sproščeni. Poleg tega je znan po žanrski širini in pripravljenosti zapisovanja not pesmi, izbranih s strani učencev.

VIDEO POSNETKI Z ROKOM NEMANIČEM

>