Sara Kosmos

Magistra glasbene pedagogike Sara Kosmos (Pedagoška fakulteta, Maribor, Slovenija) se je  ob formalnem izobraževanju redno udejstvovala strokovnih seminarjev s področja vokalne tehnike, pa tudi inovativnih tehnik poučevanja glasbe otrok ter mladostnikov po metodi Zoltana Kodalyja. Za svoja študijska prizadevanja je prejela nagrado Summa cum laude.

Doslej se je preizkusila v različnih vlogah tako znotraj klasične kot popularne glasbe, s poudarkom na petju in igranju klavirja. Bila je članica več zborov in tudi njihova zborovodkinja (Vokalna skupina Bleščice, Mešani pevski zbor KUD Bojan Sinič Laporje idr.), poleg tega pa izvaja glasbene delavnice za otroke ter deluje kot korepetitorka in mentorica.

V učilnici se trudi slediti željam učencev in z njimi vzpostaviti poseben odnos. Prav zato je vsak deležen vprašanja o končnem cilju, na katerega pa, kot pravi, prejema nadvse zanimive odgovore. Največ pozornosti sicer namenja pravilni tehniki in njeni praktični demonstraciji, saj verjame, da je temelj vsakega dobrega izvajalca prav izdelana tehnika.

>