Tina Trivunović

Tina Trivunović (Akademija za glasbo, Ljubljana, Slovenija) je z glasbo povezana že od malih nog. Pri petih letih se je začela učiti igranja violine in opravila osem razredov, glasbeno pot pa nadaljevala na srednji stopnji, kjer se je seznanila z violo, ki jo je povsem prevzela. Zato je to izbrala tudi za svoj študijski predmet.

Znanje in izkušnje je sicer pridobivala pod mentorstvom različnih pedagogov, sočasno pa se je udeleževala tudi delavnic ter seminarjev. A ker poleg pridobivanja teoretičnega znanja v ospredje postavlja predvsem praktične izkušnje in organizacijo, je aktivna v okviru poletnih šol in sodeluje s študentskim simfoničnim orkestrom ter študentsko komorno skupino.

Največje veselje ji kljub temu predstavlja delo z otroki, predajanje znanja in navduševanje nad glasbo, pri čemer praktični pouk združuje s teoretičnimi osnovami, petjem ter klavirsko spremljavo. V središče pedagoškega dela prav tako postavlja pripravo na nastop, saj ta predstavlja ključen element razvoja vsakega glasbenika.

>