Violeta Ozvatič

Po končani nižji glasbeni šoli, kjer je zaključila klavir, se je Violeta Ozvatič (Akademija za glasbo, Ljubljana, Slovenija) vpisala na Srednjo glasbeno šolo Maribor in klavirju dodala še flavto, ki jo je tudi doštudirala. Svojo glasbeno pot je nadaljevala v smeri pedagoškega dela, zato vsa leta deluje kot profesorica na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor.

Je strokovna sodelavka Pedagoške fakultete Maribor na področju vokalno-instrumentalnega pouka na primarni stopnji izobraževanja, od leta 1999 tudi mentorica učiteljem pripravnikom. Ob tem je sodelovala pri pripravi programov za tekmovanja in med letoma 2001 ter 2010 vodila pihalni oddelek Umetniške gimnazije Maribor.

Njeno pedagoško usposobljenost so prepoznale številne organizacije in ji za delo podelile več nagrad ter priznanj. Strokovno znanje vešče združuje s čutom za glasbo in smislom za otroke ter mlade, te pa, prav tako odrasle, skuša v vlogi mentorice flavte v Glasbeni šoli B.A.S.E. pripraviti predvsem na uspešno premagovanje raznolikih glasbenih izzivov.

>