19 maja

Petje ni zgolj vokalna tehnika!

0  - komentar

Petje ni zgolj vokalna tehnika!

Čas je, da razjasnimo nekatere zadeve in mite glede petja in koliko stvari moramo osvojiti, da lahko sploh pojemo. Pustite golo nakladanje o “pravilni tehniki” in začnite delovati v smeri, ki vam bo kot pevcu koristila. Ali če povzamemo v eni frazi…. “Bodite iskreni do sebe!”

Veliko je primerov šolanih pevcev, ki so veliko vlagali v učenje. Naučili so se ogromno različnih tehnik, ki so jim pomagale pri razvijanju njihovega vokala, a vedno več zanja so imeli, vedno bolj šolsko in mehansko so zveneli. To ni prav. Petje ni samo znanost, kajti če bi bila, ga ne bi noben poslušal ali izvajal. Petje je lahko preprosto, lahkomiselno, polno čustev in nepredvidljivo. Njegov namen je iz poslušalca izvabiti čustva, to je tudi razlog zaradi katerega imamo glasbo tako radi in ob njej tako uživamo. Moč glasbe nam omogoča, a se poglobimo sami vase, kar nas dela tudi bolj zadovoljne in radožive.

Ali to pomeni, da je učenje petja in pravil vokalne tehnike slabo? Absolutno ne! Brez predhono postavljenega trdnega mosta ne moremo prečkati reke, a ko je most postavljen, ga moramo le prečkati. Ko pevci ustvarijo in zgradijo pravilno tehniko petja je čas, da preusmerijo svojo pozornost, iz faze učenja na izgradnjo lastnega unikatnega vokalnega izraza. To je tisto, kar ljudje radi poslušajo in cenijo. Od vas bi radi vašo iskrenost in da z njimi delite vaš čudovit umetniški izraz, ki ga slišite in čutite v sebi. Učitelji petja vam lahko pomagajo pri dodajanju novih barv na vašo paleto znanja. A medtem ko sprejemate in dodajate nove barve, ne pozabite ustvarjati na vaše lastno platno. Izrazite svoj dar in talent.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Morda vam bo všeč tudi...

>