__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"7a6de":{"name":"Main Accent","parent":-1},"7c414":{"name":"Accent Dark","parent":"7a6de"}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"7a6de":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"7c414":{"val":"rgb(13, 2, 4)","hsl_parent_dependency":{"h":352,"l":0.03,"s":0.72}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"7a6de":{"val":"rgb(55, 179, 233)","hsl":{"h":198,"s":0.8,"l":0.56,"a":1}},"7c414":{"val":"rgb(13, 49, 65)","hsl_parent_dependency":{"h":198,"s":0.66,"l":0.15,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
PRIJAVA V MOJ.BASE.SI

Program

Bas kitara za upokojence

Morda si od nekdaj želite igrati bas kitaro, morda pa ste jo v otroških ali najstniških letih celo zares igrali, a vas je življenje odpeljalo daleč stran od mladostniških sanj in želja. Nič hudega. Znanje lahko zdaj ponovno obudite in ga nadgradite ali pa z učenjem pričnete kar na samem začetku. S pomočjo pedagoške metode O.G.I. učni proces namreč povsem prilagodimo vsakemu posamezniku, zato se boste učili le tega, kar želite.

Program izvajamo na enotah: LJUBLJANA, MARIBOR, SLOVENSKA BISTRICA

Radi bi igrali bas kitaro … torej se je naučite igrati!

 • Si od nekdaj želite znati igrati bas kitaro, vendar v otroštvu te možnosti niste imeli, kasneje pa ste verjeli, da ste svojo priložnost že zamudili?
 • Si redno ogledujete posnetke na različnih spletnih straneh in skušate posnemati basiste, ki so vam všeč, vendar ne gre?
 • Vas skrbi, da ne bi sledili učnemu procesu in da izbrani program ne bi izpolnil vaših pričakovanj?
 • Si kljub vsemu želite napredovati in znati zaigrati pesmi, ki so vam posebej pri srcu?
 • Vas zanima pop, rock, jazz ali kakšen tretji žanr?

Ni problema! Učili se boste tistega, ki ga imate radi.

Jazz bas kitara

Naj vam zaupamo nekaj, v kar smo sami trdno prepričani: nikoli ni prepozno! Uspe vam lahko vse, česar se želite naučiti! Če le imate željo po igranju, boste znanje tudi osvojili, saj je volja najpomembnejša. Če jo premorete, boste svoj čas posvečali učenju igranja bas kitare, kot vemo, pa nas dejanja, trud in energija, ki jih vlagamo v določeno dejavnost, prej ali slej pripeljejo do cilja.

Poleg tega smo v Glasbeni šoli B.A.S.E. prav z namenom, da bi pouk lahko prilagodili čisto vsakomur razvili pedagoško metodo O.G.I. Izkušen mentor bo tako za vas pripravil žanrsko in vsebinsko prilagojen program glede na vaše želje, cilje ter potrebe, zato je skrb, da bi preigravali stile in skladbe, ki vam niso všeč, prav tako da ne bi sledili učnemu programu, odveč, saj boste tempo osvajanja znanja narekovali sami.

Uresničite svoje življenjske sanje in se vključite v program Bas kitara za upokojence!

Kako poteka učenje?

Verjamemo, da se vam poraja nešteto vprašanj in da vas je prvih korakov do uresničitve dolgoletnih sanj malce tudi strah. Zato naj vam ta trenutek olajšamo in vam pomagamo pri izbiri instrumenta.

Izbira bas kitare

V čem se kitara in bas kitara sploh razlikujeta?

Tako bas kitara kot kitara sodita v družino kitar, vendar ima bas kitara daljši vrat oziroma daljšo menzuro in debelejše strune, teh pa je tudi manj. Če ima kitara šest strun, ima bas kitara le štiri, njena osnovna naloga pa je igranje najnižje harmonične linije oziroma kontramelodije.

Potreba po bas kitari oziroma električnemu basu, kot jo pogosto imenujemo, je sicer nastala, ko se je izkazalo, da je kontrabas postal pretih. Vse glasnejši bobni in električna kitara so ga preprosto preglasili, zato je Leo Fender leta 1951 po vzoru na električno kitaro razvil instrument, za čigar igranje potrebujemo ojačevalec in kabel, s katerim oba povežemo. Tako je bas kitara glasbo popularnih skupin znova uravnovesila in v kasnejših letih oziroma desetletjih pomembno vplivala na razvoj novih glasbenih slogov preteklega stoletja.

Si moram poleg instrumenta priskrbeti še kaj?

Predlagamo, da se o izbiri bas kitare še pred nakupom posvetujete z mentorjem. Instrument je namreč pomemben, zato si zanj vzemite čas. V Glasbeni šoli B.A.S.E. smo vam na voljo za svetovanje pri nakupu bas kitare, omogočamo pa tudi najem.

A da bi bilo učenje kar se da učinkovito, potrebujete tudi gradivo, s katerim boste pridobili teoretično znanje, uglaševalec, ojačevalec, priključni kabel in pas, s katerim boste kitaro namestili okoli ramen.

Bas kitara za začetnike

Kaj pa mentor?

Vsi vemo, da samostojno pridobivanje znanja poteka počasi, saj nam motivacija marsikdaj upade, ob tem pa se rado zgodi, da poleg pravilnih tehnik osvojimo tudi napačne, kar lahko ovira naš kasnejši napredek. Zato je vloga mentorja nadvse pomembna. Ta nam prisluhne, nas usmerja in za nas pripravi učno snov, skladno z našimi željami, poleg tega pa nas spodbuja k uspešnemu premagovanju ovir, osvajanju različnih tehnik, nas motivira in na splošno krepi našo ljubezen do glasbe. Tudi v vašem primeru bo tako, saj v Glasbeni šoli B.A.S.E. skrbno izbiramo mentorje in zato zagotavljamo, da so primerno strokovno usposobljeni.

In tehnologija, potrebujem tudi računalnik ali pametni telefon?

Izobraževanje vam bomo s pomočjo metode O.G.I. v celoti prilagodili, zato ne boste v ničemer prikrajšani. Res pa je, da sicer v učni program vključujemo dodatne oblike spletnega pouka, a vam bomo v primeru, da dostopa do spleta in/ali računalnika nimate, literaturo izročili v vam sprejemljivi obliki.

Potrebujem telefon ali računačlnik

Osebna glasbena izkušnja ...

V Glasbeni šoli B.A.S.E. poskrbimo za celovito glasbeno izkušnjo, v učne procese igranja bas kitare pa vključujemo tudi glasbeno teorijo in ob tem poskrbimo za ustrezno vzdrževanje instrumenta.

Sistematično šolanje

Sistematično šolanje

Na podlagi izkušenj smo razvili pedagoško metodo O.G.I., ki omogoča popolno prilagoditev učnega procesa vsakemu posamezniku. Program Bas kitara za upokojence bo tako v celoti sledil vašemu predznanju, željam, ciljem ter potrebam, zato skrb, da česa ne bi razumeli, ni potrebna, saj vam bo mentor na urah podal (novo) znanje in vam obenem dal jasne napotke za vaje v domačem okolju. Vedno vam bo na voljo tudi za vsa dodatna pojasnila.

Glasbena teorija

Glasbena teorija

Metoda O.G.I. omogoča prilagojen učni program, zato boste glasbeno teorijo spoznali kar na urah bas kitare. Pouk instrumenta namreč poteka vzporedno s poukom teorije, saj vam mentor podaja teoretična znanja sproti, glede na potrebe, ki jih zahteva samo igranje. Glasbeno predznanje torej ni potrebno, medtem ko vam bo morebitno poznavanje glasbene teorije v pomoč pri (hitrejšem) napredovanju.

Vzdrževanje bas kitare

Vzdrževanje instrumenta

Mentor vas bo poučil o uglaševanju bas kitare, menjavi strun in drugih manjših popravilih, v primeru težjih okvar pa vas bo napotil k strokovnjaku, ki bo popravilo izvedel pravilno ter kakovostno.

Predstavljamo vam program učenja 

Bas kitara za upokojence

Program Bas kitara za upokojence je zasnovan zelo široko, saj je njegov cilj uresničiti dolgoletno željo, ki je bila zaradi aktivnega življenjskega sloga primorana predolgo čakati na obdobje, ko se boste sanjam lahko tudi dejansko posvetili, oziroma ponovno obuditi že pozabljeno znanje, ki ste ga osvojili v otroških ali najstniških letih.

Prav s tem namenom se v okviru tega programa lahko opredelite za katerikoli žanr (pop, rock, jazz itn.), saj boste ob spodbudi strokovno usposobljenega mentorja osvojili osnovna znanja igranja bas kitare ter razvili glasbene prvine, kakršne so ritem, tempo in forma, medtem ko boste sočasno krepili občutek za muzikalnost ter posluh.

Učni program vam bo v celoti prilagojen, zato boste znanje osvajali v svojem tempu, igrali skladbe, ki so vam všeč, in razvijali lastno kreativnost, saj v Glasbeni šoli B.A.S.E. podpiramo avtorsko izražanje. Najpomembneje od vsega pa se nam zdi izvajanje glasbe, ki jo čutite blizu.

Bas-kitara-za-upokojence

S pomočjo O.G.I. metode boste v programu spoznali in osvojili:

 • osnovne lastnosti bas kitare (uglaševanje, vzdrževanje),
 • tehnične in motorične sposobnosti igranja (koordinacija, pravilna postavitev in drža rok ter telesa),
 • skladbe in pesmi izbranega glasbenega žanra ali žanrov (znali boste igrati tako kontramelodijo kot osnovno melodično linijo),
 • glasbene vrline, kot so posluh, občutek za ritem, tempo, dinamiko, čas in formo,
 • znanje glasbene teorije (branje in igranje po notah, razumevanje ritma ter ostalih glasbenih elementov) in
 • analiziranje vodilnih basistov izbranega glasbenega žanra ali žanrov.

Pridružite se ostalim zadovoljnim učencem

Eva L.

učenka

"Rada bi dodala, ker ne vem, kdaj bo spet priložnost za to, da mi je učenje z Vito v veliko veselje. Res ima smisel za poučevanje in vsak teden komaj čakam na uro. Je, vsaj kar se mene tiče, ravno prav stroga in natančna, zato vse pohvale!"
Renata M.

učenka

"Dober dan, sem Renata M. in vaša stran me je tako pritegnila, da sem se vpisala na začetni tečaj akustične kitare. Prsti bolijo, a le zato, ker pridno vadim. Želela bi se vam kar najlepše zahvaliti za prijazno vodenje v svet zvenečih strun. Hvala lepa in lep dan."

Pedagoška metoda O.G.I. 

Osebni Glasbeni Inkubator 

Leta poučevanja tako mladih kot nekoliko starejših glasbenih umov so nas naučila, da najboljše med nami odlikuje drugačnost. Z mislijo na to smo v okviru Glasbene šole B.A.S.E. razvili pedagoško metodo O.G.I. (Osebni Glasbeni Inkubator), ki temelji prav na priznavanju drugačnosti in spodbujanju raznolikosti. Učni program in izobraževalne procese tako prilagajamo potrebam, željam ter ciljem posameznega učenca in na ta način krepimo njegove glasbene vrline oziroma odpravljamo šibkosti.

Na Glasbeni šoli B.A.S.E. spodbujamo kreativnost in individualnost. Zato učni program prilagajamo učencu in ne učenca učnemu programu, kar je sicer ustaljena praksa večine izobraževalnih ustanov.

Bistvo pedagoške metode O.G.I. je namreč prav individualna obravnava, s čimer se odmikamo od ustaljenih in splošno sprejetih glasbeno-izobraževalnih praks, ki učence dojemajo kot enake. S tem pa jih tudi omejujejo. V primerjavi z njimi pedagoška metoda O.G.I. omogoča prilagojeno podajanje snovi in določanje učnega načrta v skladu z učenčevimi veščinami ter zanimanji. Vse našteto pripomore k hitrejšemu glasbenemu razvoju.

Srce novih pristopov poučevanja igranja instrumentov ter petja, poleg samih učencev, tvorijo skrbno izbrani mentorji, usposobljeni za delo z vsemi starostnimi skupinami različnih stopenj predznanja. S pomočjo pedagoške metode O.G.I. se lahko vsakemu učencu popolnoma posvetijo in mu v sproščenem vzdušju podajo orodja, s katerimi uspešno premaga tehnične izzive in obenem prebudi svojo kreativnost ter muzikalnost.

Verjamemo namreč, da je glasba namenjena vsem. A Glasbena šola B.A.S.E. žal ni. Zato vas vabimo na ogled osnovnih razlik med našo glasbeno šolo in ostalimi oblikami glasbenega izobraževanja, na podlagi česar boste lahko ugotovili, ali je O.G.I. metoda poučevanja za vas najboljša izbira.

Osnovne razlike med Glasbeno šolo B.A.S.E. in ostalimi oblikami šolanja

1. Glasba za vse

Glasbena šola B.A.S.E.

Glasbena šola B.A.S.E. spodbuja učenje glasbe pri vseh, ki si tega želijo, ne glede na predznanje, leta, fizične omejitve ali talent.

Ostale oblike šolanja

Javne glasbene šole omogočajo vpis le tistim učencem, ki so uspešno opravili predhodni preizkus glasbene nadarjenosti.

2. Vpis skozi vse leto

Glasbena šola B.A.S.E.

Na Glasbeni šoli B.A.S.E. učence vpisujemo v programe tekom celega leta.

Ostale oblike šolanja

Vpis na javne glasbene šole je možen izključno na začetku šolskega leta.

3. Izobraževanje vseh generacij

Glasbena šola B.A.S.E.

Izobraževalni programi Glasbene šole B.A.S.E. so namenjenim vsem generacijam, od najmlajših do tistih, ki zmotno menijo, da so priložnost za učenje instrumenta ali petja že zamudili.

Ostale oblike šolanja

Javne glasbene šole so namenjene le osnovnošolskim otrokom, medtem ko je vpis mladih in starejših mogoč le na podlagi predhodno uspešno opravljenega sprejemnega izpita.

4. Prilagojen program

Glasbena šola B.A.S.E.

S pomočjo pedagoške metode O.G.I. (Osebni Glasbeni Inkubator) program prilagajamo potrebam in željam vsakega posameznika. Z njo krepimo njegove vrline in odkrivamo ter odpravljamo slabosti.

Ostale oblike šolanja

Izobraževalni program javnih glasbenih šol je enoten z državnim učnim načrtom, zato ne dopušča odstopanj in posledično ne omogoča prožnosti pri prilagajanju posameznemu učencu.

5. Žanrska raznolikost

Glasbena šola B.A.S.E.

Pedagoška metoda O.G.I. upošteva učenčev glasbeni okus in daje poudarek žanrom, ki so mu blizu kot poslušalcu. V primeru neopredeljenosti, mentor učenca spodbudi k samoiskanju s pomočjo predstavitve različnih žanrov.

Ostale oblike šolanja

Učni načrt javnih glasbenih šol temelji na učenju klasične glasbe, s katero se še posebej mladi težje poistovetijo in se zato čutijo odtujene od popularne glasbe oziroma glasbe, po kateri posežejo kot poslušalci.

6. Spodbujanje ustvarjalnosti

Glasbena šola B.A.S.E.

Poleg poustvarjanja glasbenih del v okviru pedagoške metode O.G.I. velik poudarek dajemo ustvarjanju lastne glasbe in improvizaciji. Novi izobraževalni pristopi so pravzaprav zasnovani z mislijo na spodbujanje kreativnosti in muzikalnosti.

Ostale oblike šolanja

Klasična glasba, na kateri temelji učni program javnih glasbenih šol, ne spodbuja kreativnosti učencev, saj se repertoar izvaja na podlagi striktnega upoštevanja skladateljevih oznak v notnem zapisu, medtem ko improvizacija ni del učnega programa.

7. Velika izbira instrumentov

Glasbena šola B.A.S.E.

Na Glasbeni šoli B.A.S.E. se je poleg klasičnih instrumentov mogoče učiti tudi instrumentov, prisotnih v popularni in jazzovski glasbi.

Ostale oblike šolanja

Na javnih glasbenih šolah je možno le učenje klasičnih instrumentov, kakršni so klavir, klasična kitara, violina, flavta itn.

8. Strokovni mentorji

Glasbena šola B.A.S.E.

Rezultati pedagoške metode O.G.I. so poleg učencev odvisni predvsem od strokovne usposobljenosti mentorjev, zato so ti skrbno izbrani tako s strani ravnatelja kot širšega vodstva Glasbene šole B.A.S.E.

Ostale oblike šolanja

Zaposlovanje učiteljev v javnih glasbenih šolah ni nadzorovano s strani države, mnogi pa se za ta poklic odločijo tudi zaradi koncertne kariere, ki je manj uspešna od pričakovanj.

9. Reden pouk

Glasbena šola B.A.S.E.

Mentorji pedagoške metode O.G.I. verjamemo v reden pouk, zato se trudimo v najkrajšem možnem času nadoknaditi vsako zamujeno uro, učenci pa lahko sodelujejo tudi na dveh šolskih nastopih letno. Ob zaključku šolskega leta imajo prav tako možnost opravljanja zaključnega izpita Glasbene šole B.A.S.E., na podlagi katerega v kombinaciji z oceno celoletnega dela prejmejo spričevalo.

Ostale oblike šolanja

Mentor, ki poučuje igranje instrumenta ali petja na domu, k opravljanju dela ni zavezan s pogodbo, zato pouk pogosto poteka neredno, učenci pa so ob tem marsikdaj deležni tudi manj strokovnih prijemov pedagoškega dela. Učenci so prav tako prikrajšani za možnost javnega nastopa in nimajo možnosti opravljanja zaključnega izpita, na podlagi katerega bi prejeli potrdilo o uspešno zaključenem šolskem letu.

10. Kontrolirano spletno učenje

Glasbena šola B.A.S.E.

V okviru Glasbene šole B.A.S.E. svojim učencem ponujamo možnost kontroliranega spletnega učenja, ki temelji na pedagoški metodi O.G.I., pri čemer jim je poleg samega gradiva na voljo tudi mentor, na katerega se vedno lahko obrnejo z dodatnimi vprašanji.

Ostale oblike šolanja

Mladi in odrasli se učenja instrumenta ali petja pogosto lotijo s pomočjo posnetkov, objavljenih na različnih spletnih kanalih, kjer so na voljo tako dobre kot slabe vsebine, ob tem pa nimajo niti povratne informacije s strani mentorja, zaradi česar je možnost napredka zelo majhna.

11. Dober zgled

Glasbena šola B.A.S.E.

Mentorji Glasbene šole B.A.S.E. so vidni in priznani slovenski glasbeniki, aktivni na različnih glasbenih področjih, kar učence še dodatno spodbuja k redni vaji ter ustvarjanju, saj jim mentorji s svojim glasbenim udejstvovanjem sporočajo, da je glasba živa.

Ostale oblike šolanja

Učitelji javnih glasbenih šol so običajno že davno opustili igranje instrumenta, zato so od glasbe tega časa odtujeni, posledično pa tudi učenci dobijo vtis, da je glasba nekaj, kar je nastajalo pred stoletji, nimajo pa vpogleda v trenutno glasbeno dogajanje.

Naši strokovno usposobljeni mentorji so tu za vas in vašega otroka!

V Glasbeni šoli B.A.S.E. izbiramo le najboljše mentorje, mentorje, ki so strokovnjaki svojega glasbenem področja in se lahko pohvalijo s številnimi glasbenimi ter pedagoškimi dosežki.

Njihovo poslanstvo je odkrivanje individualnega potenciala vsakega učenja in razvoj prav tega v brezmejno kreativnost ter muzikalnost. S svojimi bogatimi izkušnjami in strokovnostjo so usposobljeni za delo z učenci vseh starostnih skupin in različnih stopenj predznanja.

Mentorji Glasbene šole B.A.S.E.

Omogočamo vam tudi ...

Najem instrumenta

Še nimate svojega instrumenta in niste prepričani niti, da ga želite kupiti? Ne skrbite. Ponujamo vam možnost najema, zato lahko s šolanjem pričnete kar takoj.

Nakup instrumenta

Vsi naši učenci lahko instrument in drugo glasbeno opremo kadarkoli kupijo kar v šolski trgovini, kjer smo že izbrali primerne instrumente za vaše šolanje.

Pridružite se ostalim zadovoljnim učencem!

"Naj to priložnost izkoristim za pohvalo svojega mentorja, ki je res izjemen strokovnjak, odličen kitarist in pedagog z občutkom za učence in učenje. V pol leta, kolikor sem hodil v glasbeno šolo z namenom obnovitve svojega znanja, sem pridobil ogromno veščin, veliko več kot sem pričakoval ob vpisu. V resnici je bila vsaka učna ura nov izziv, h kateremu sem se z veseljem vračal."

Jan o. / učenec

Pogosta vprašanja ob vpisu

Kdo se lahko vpiše na program učenja Bas kitara za upokojence? 

Kako je s poukom glasbene teorije?

Kako se dogovorimo glede termina poučevanja?

Kje lahko opravim vpis v šolo?

Kako je z izdajo računov?

Kakšen je postopek v primeru odsotnosti učenca?

Kako je s poukom čez poletje?

Kako poteka pouk?

Kako se obračunava šolnina?

Kako je s vpisnino?

Kje lahko preberem pogoje poslovanja?

Kakšen je postopek v primeru odsotnosti mentorja?

Želeli bi vpisati 2 otroka/osebi. Dobimo kakšen popust?

Za koliko časa se vpisujem v šolo?

VPIS V ŠOLO JE ZELO ENOSTAVEN.

Ste pripravljeni začeti? Nimate kaj izgubiti!

Prijava v šolo je zelo enostavna in jo lahko oddate vse dni v tednu. Ker ponujamo učenje instrumentov in petja brez letne vezave, nimamo visokih celoletnih vplačil, nobenih zapletenih pogodb, vpisujemo pa brez minimalne dobe šolanja. Vpis velja od datuma oddane prijave, zato nas kontaktirajte še danes in naredite prijavo na prvo učno uro.

Šolanje ponujamo v 30 in 45 minutnih tedenskih enotah ter VIP različici 30 + 30 min. Cenik za izbrano lokacijo najdete na posameznem programu. Učenje poteka v dopoldanskem, popoldanskem in večernem času.

Šolanje poteka 12 mesecev v letu.

Vpisnina znaša 35€, ki se poravna enkratno ob vpisu v šolo.

>