Učenje jazz bas kitare

Ste si doslej ogledali že nešteto posnetkov jazzovskih bas kitaristov in skušali slediti njihovim napotkom, vendar se nekako ne izide? Se vam zdi, da zvok izpod vaših prstov preprosto ne zveni, kot bi moral, a ne veste zakaj? Mi odgovor poznamo … in vemo tudi, da bi se s pomočjo pedagoške metode O.G.I. ter ob spodbudi mentorja, ki bi za vas pripravil prilagojen učni program, gotovo približali igri bas idolov. Se vam ne zdi, da bi bilo vredno poskusiti?

* Program trenutno izvajamo na enotah:

   LJUBLJANA in MARIBOR

V vas tli želja po igranju jazz bas kitare, vendar ne veste, kako jo uresničiti. Zato …

 • Bi želeli osvojiti osnovne in naprednejše tehnike jazzovske improvizacije?
 • Vam je improvizacija jazzovskih standardov dokaj jasna, vendar nikakor ne morete ugotoviti, kakšno znanje je potrebno, da bi improvizirali kot največji virtuozi?
 • Se počutite nesamozavestno, če vas kolegi izzovejo na jam sessionu, čeprav sanjate o tem, da jih s svojim solističnim vložkom naravnost navdušite?
 • Želite na študij jazz bas kitare v tujino, a se zavedate, da pri pripravah na sprejemni izpit potrebujete dodatno strokovno pomoč?

S prijavo na program Jazz bas kitara za mlade in odrasle naredite sicer prvi, a nadvse pomemben korak. V Glasbeni šoli B.A.S.E. smo prav z namenom, da bi lahko pouk prilagodili vsakemu posamezniku, razvili pedagoško metodo O.G.I., zato bo izkušen mentor za vas sestavil program, ki bo v celoti skladen z vašimi željami, cilji in potrebami, a tudi tempom osvajanja znanja. Tako je skrb, da učenje ne bi izpolnilo vaših pričakovanj, povsem odveč.

Jazz-bas-kitara

Poleg tega pa … če želite postati bas kitarist, morate temu nameniti del svojega časa. Le dejanja, trud in energija, ki jih boste vložili v učenje, vas bodo pripeljali do cilja. In ne pozabite: vsi basisti, v katere strmite z občudovanjem, so bili nekega dne začetniki. Vsi so se borili z dnevi, ko se jim je zdelo, da ne napredujejo. A so jih premagali. Kako? Preprosto. Vadili so in na ta način razvijali tehniko, kreativnost ter muzikalnost, nazadnje pa … uspeli!

Na Glasbeni šoli B.A.S.E. trdno verjamemo: uspe vam lahko vse, česar se želite naučiti!

Učenje jazz bas kitare - Preizkusite se na brezplačni uri!

Ni pomembno ali ste z učenjem igranja bas kitare komaj začeli in igrate le v domači dnevni sobi ali pa se lahko pohvalite z večletnim muziciranjem na različnih odrih. Program Jazz bas kitara za mlade in odrasle bo v vsakem primeru prilagojen vašemu predznanju ter potrebam, zato napredek ni vprašljiv.

Mentor bo na podlagi metode O.G.I. za vas pripravil učni načrt, s pomočjo katerega boste razvijali in krepili svoje veščine, ob tem pa boste spoznali osnovne tehnike ter forme jazzovske glasbe. Seznanili se boste z jazz standardi, srečali različne stile jazzovske glasbe in se preizkusili v improviziranju.

Da pa bi se vaša ljubezen do glasbe še okrepila, boste z mentorjem poslušali in analizirali posnetke najvidnejših jazzovskih basistov, kakršni so denimo John Patitucci, Dave Holland, Stanley Clarke, Ron Carter, Charlie Haden ter številni drugi. Najpomembneje se nam namreč zdi, da izvajate glasbo, ki jo imate radi in vam je všeč, če pa se lahko vsaj za kanec približate tistim, ki jih iskreno občudujete, bo vaše veselje do igranja toliko večje.

Jazz-bas-kitara

S pomočjo O.G.I. metode boste v programu spoznali in osvojili:

 • jazzovsko teorijo (akorde, lestvice itn.),
 • igranje različnih stilov jazz glasbe (swing, bebop, latin, bossa nova itn.),
 • igranje osnovnih ritmičnih konceptov jazzovske spremljave,
 • igranje solističnih vložkov na osnovi jazzovskih standardov in novejših jazz kompozicij,
 • improvizacijo na osnovi akordičnih zvez (II-V-I),
 • transkribiranje solističnih vložkov najvidnejših jazzovskih basistov,
 • učinkovito vadbo bas kitare,
 • prepoznavanje intervalov, lestvic in akordičnih zvez ter
 • razvijanje posluha, muzikalnosti in kreativnosti.

Pridružite se ostalim zadovoljnim učencem!

obraz učenca Žige Mežan

Žiga Mežan 

Jazz petje

"Pri mentorici, Jani Šušteršič, sem pristal povsem slučajno, a mi je zelo všeč, saj je odlična profesorica. Ne bi je zamenjal! V tem letu, odkar pojem, me je ogromno naučila in opazil sem, da se mi je glas precej izboljšal. Tudi osebnostno sva se zelo ujela. Posluša moje želje in temu primerno prilagodi pouk."

obraz učenca Roka Godiča

Roko Godič

Pop & Jazz klavir za otroke

"Klavir igram že pet let, a sem se v Glasbeno šolo B.A.S.E. vpisal šele to šolsko leto. Ne vem točno, morda je bil problem tudi v meni, a se mi zdi, da mi učiteljica na prejšnji glasbeni šoli ni znala najbolje razložiti določenih stvari. Preprosto nisem razumel. Zdaj pa jih in mi je vse jasno, pa tudi igram, kar me zanima, zato vadim skoraj vsak dan. Tam sem imel na izbiro samo klasično glasbo, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa lahko igram karkoli, predvsem to, kar me zanima. Iz tega razloga zdaj veliko bolj sodelujem."

obraz učenke Irine Arapova

Irina Arapova 

Bobni za začetnike

"Ko sem brala opis na spletni strani, se mi je zdelo, da bi to lahko bilo nekaj zame. Tudi odzivi so bili zelo lepi. Meni navaden pristop k učenju ni všeč. Ne maram vnaprej določenega programa, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa pouk poteka na sproščen in zanimiv način. Program se prilagaja željam. Mentorju povem, kaj mi je všeč, posvetiva se teoriji, ki je potrebna, da bi lahko to glasbo igrala, osvojim tehnike in skladbo že igram. To mi je zelo všeč. Upoštevanje mojih interesov."

Učenje jazz bas kitare - Pogosta vprašanja

Kdo se lahko vpiše na program Jazz bas kitara?

Program je namenjen vsem basistom, ki želijo začeti z igranjem bas kitare ali nadgraditi svojo tehniko igranja in glasbeno znanje v jazz stilu. Program je primeren za srednješolce in odrasle.

Kako je s poukom glasbene teorije?

Pouk glasbene teorije se izvaja na sami uri inštrumenta oziroma petja. Tako učenec ne rabi obiskovati dodatne tedenske ure teorije, snov pa je točno prilagojena njegovemu znanju inštrumenta ali petja.

Kje lahko opravim vpis v šolo?

Vpis v šolo lahko opravite preko naše spletne strani, tako da izpolnite spletni obrazec. Prijavite se lahko na tej povezavi https://base.si/vpis/

Potrebujete več informacij? Kontakirajte nas!

 • 040 558 904 
Jazz-bas-kitara

VPIS V ŠOLO JE ZELO ENOSTAVEN.

Ste pripravljeni začeti? Nimate kaj izgubiti!

Prijava v šolo je zelo enostavna in jo lahko oddate vse dni v tednu. Ker ponujamo učenje instrumentov in petja brez letne vezave, nimamo visokih celoletnih vplačil, nobenih zapletenih pogodb, vpisujemo pa brez minimalne dobe šolanja. Vpis velja od datuma oddane prijave, zato nas kontaktirajte še danes in naredite prijavo na prvo učno uro.

Šolanje ponujamo v 30 in 45 minutnih tedenskih enotah ter VIP različici 30 + 30 min. Cenik za vse programe najdete na razdelku šolnina. Učenje poteka v dopoldanskem, popoldanskem in večernem času.

Šolanje poteka 12 mesecev v letu.

Vpisnina znaša 35€, ki se poravna enkratno ob vpisu v šolo.

>