Program

učenje pop & rock bas kitare

Ste navdušeni nad basovskimi linijami najvidnejših basistov? So njihovi posnetki nepogrešljiva družba vaših vaj? In nenazadnje: se vam ne zdi, da bi bilo še boljše, če bi bili tako vešči tudi igranja lastnih skladb? Nemogoče? Še kako mogoče! S pomočjo pedagoške metode O.G.I. učni program namreč prilagodimo vsakemu posamezniku, prav to dejstvo pa pripelje do želenih rezultatov. Ne verjamete? Poskusite!

* Program trenutno izvajamo na enotah:

   LJUBLJANA in MARIBOR

V vas tli želja po igranju bas kitare, vendar ne veste, kako jo uresničiti. Zato …

 • Bi želeli osvojiti osnovne in naprednejše tehnike igranja bas kitare?
 • Vas navdušujejo solistični vložki virtuoznih basistov in bi tudi sami želeli igrati tako?
 • Se počutite nesamozavestno, če morate stopiti pred občinstvo, čeprav sanjate o tem, da s svojo muzikalnostjo naravnost navdušite vse prisotne?
 • Želite na študij bas kitare v tujino, a se zavedate, da pri pripravah na sprejemni izpit potrebujete dodatno strokovno pomoč?

S prijavo na program Pop & Rock bas kitara za mlade in odrasle naredite sicer prvi, a nadvse pomemben korak. V Glasbeni šoli B.A.S.E. smo prav z namenom, da bi lahko pouk prilagodili vsakemu posamezniku, razvili pedagoško metodo O.G.I., zato bo izkušen mentor za vas sestavil program, ki bo v celoti skladen z vašimi željami, cilji in potrebami, a tudi tempom osvajanja znanja. Tako je skrb, da učenje ne bi izpolnilo vaših pričakovanj, povsem odveč.

pop&rock bas kitara

Poleg tega pa … če želite postati bas kitarist, morate temu nameniti del svojega časa. Le dejanja, trud in energija, ki jih boste vložili v učenje, vas bodo pripeljali do cilja. In ne pozabite: vsi basisti, v katere strmite z občudovanjem, so bili nekega dne začetniki. Vsi so se borili z dnevi, ko se jim je zdelo, da ne napredujejo. A so jih premagali. Kako? Preprosto. Vadili so in na ta način razvijali tehniko, kreativnost ter muzikalnost, nazadnje pa … uspeli!

Na Glasbeni šoli B.A.S.E. trdno verjamemo: uspe vam lahko vse, česar se želite naučiti!

Učenje pop & rock bas kitare - Preizkusite se na brezplačni uri!

Ni pomembno ali ste z učenjem igranja bas kitare komaj začeli in igrate le v domači dnevni sobi ali pa se lahko pohvalite z večletnim muziciranjem na različnih odrih. Program Pop & Rock bas kitara za mlade in odrasle bo v vsakem primeru prilagojen vašemu predznanju ter potrebam, zato napredek ni vprašljiv.

Mentor bo na podlagi metode O.G.I. za vas pripravil učni načrt, s pomočjo katerega boste razvijali in krepili svoje veščine, ob tem pa boste spoznali osnovne tehnike ter forme pop in rock glasbe. Seznanili se boste s standardnim pop in rock repertoarjem ter se preizkusili v solažah.

Da pa bi se vaša ljubezen do glasbe še okrepila, boste z mentorjem poslušali in analizirali posnetke najvidnejših pop in rock basistov, kakršni so denimo Stanley Clarke, Tony Levin, John Paul Jones, Cliff Burton, Larry Graham ter številni drugi. Najpomembneje se nam namreč zdi, da izvajate glasbo, ki jo imate radi in vam je všeč, če pa se lahko vsaj za kanec približate tistim, ki jih iskreno občudujete, bo vaše veselje do igranja toliko večje.

Pop-in-rock-bas-kitara

S pomočjo O.G.I. metode boste v programu spoznali in osvojili:

 • glasbeno teorijo (lestvice in intervale itn.),
 • igranje različnih stilov popa in rocka (rock'n'roll, ritem in blues itn.),
 • igranje osnovnih ritmičnih konceptov basovske spremljave,
 • igranje solističnih vložkov na osnovi standardnega repertoarja popa in rocka,
 • transkribiranje solističnih vložkov najvidnejših pop in rock basistov,
 • učinkovito vadbo bas kitare in
 • razvijanje posluha, muzikalnosti ter kreativnosti.

Pridružite se ostalim zadovoljnim učencem!

obraz učenca Žige Mežan

Žiga Mežan 

Jazz petje

"Pri mentorici, Jani Šušteršič, sem pristal povsem slučajno, a mi je zelo všeč, saj je odlična profesorica. Ne bi je zamenjal! V tem letu, odkar pojem, me je ogromno naučila in opazil sem, da se mi je glas precej izboljšal. Tudi osebnostno sva se zelo ujela. Posluša moje želje in temu primerno prilagodi pouk."

obraz učenca Roka Godiča

Roko Godič

Pop & Jazz klavir za otroke

"Klavir igram že pet let, a sem se v Glasbeno šolo B.A.S.E. vpisal šele to šolsko leto. Ne vem točno, morda je bil problem tudi v meni, a se mi zdi, da mi učiteljica na prejšnji glasbeni šoli ni znala najbolje razložiti določenih stvari. Preprosto nisem razumel. Zdaj pa jih in mi je vse jasno, pa tudi igram, kar me zanima, zato vadim skoraj vsak dan. Tam sem imel na izbiro samo klasično glasbo, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa lahko igram karkoli, predvsem to, kar me zanima. Iz tega razloga zdaj veliko bolj sodelujem."

obraz učenke Irine Arapova

Irina Arapova 

Bobni za začetnike

"Ko sem brala opis na spletni strani, se mi je zdelo, da bi to lahko bilo nekaj zame. Tudi odzivi so bili zelo lepi. Meni navaden pristop k učenju ni všeč. Ne maram vnaprej določenega programa, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa pouk poteka na sproščen in zanimiv način. Program se prilagaja željam. Mentorju povem, kaj mi je všeč, posvetiva se teoriji, ki je potrebna, da bi lahko to glasbo igrala, osvojim tehnike in skladbo že igram. To mi je zelo všeč. Upoštevanje mojih interesov."

Učenje pop in rock bas kitare - Pogosta vprašanja

Kdo se lahko vpiše na program Pop & Rock bas kitara?

Program je namenjen vsem basistom, ki želijo začeti z igranjem bas kitare ali nadgraditi svojo tehniko igranja in glasbeno znanje v popularnih glasbenih stilih. Program je primeren za srednješolce in odrasle.

Kako je s poukom glasbene teorije?

Pouk glasbene teorije se izvaja na sami uri inštrumenta oziroma petja. Tako učenec ne rabi obiskovati dodatne tedenske ure teorije, snov pa je točno prilagojena njegovemu znanju inštrumenta ali petja.

Kje lahko opravim vpis v šolo?

Vpis v šolo lahko opravite preko naše spletne strani, tako da izpolnite spletni obrazec. Prijavite se lahko na tej povezavi https://base.si/vpis/

Potrebujete več informacij? Kontakirajte nas!

 • 040 558 904 
Pop-in-rock-bas-kitara

VPIS V ŠOLO JE ZELO ENOSTAVEN.

Ste pripravljeni začeti? Nimate kaj izgubiti!

Prijava v šolo je zelo enostavna in jo lahko oddate vse dni v tednu. Ker ponujamo učenje instrumentov in petja brez letne vezave, nimamo visokih celoletnih vplačil, nobenih zapletenih pogodb, vpisujemo pa brez minimalne dobe šolanja. Vpis velja od datuma oddane prijave, zato nas kontaktirajte še danes in naredite prijavo na prvo učno uro.

Šolanje ponujamo v 30 in 45 minutnih tedenskih enotah ter VIP različici 30 + 30 min. Cenik za vse programe najdete na razdelku šolnina. Učenje poteka v dopoldanskem, popoldanskem in večernem času.

Šolanje poteka 12 mesecev v letu.

Vpisnina znaša 35€, ki se poravna enkratno ob vpisu v šolo.

>