Učenje klasičnega klavirja

Obožujete klasično glasbo? Se redno udejstvujete abonmajskih ciklov uglednih kulturnih ustanov in vam ni težko ure ter ure vaditi eno samo temo, da bi vam le uspela popolna interpretacija, čeprav se ta doslej morda še ni zgodila? Učenje klasičnega klavirja še nikoli ni bilo prepozno! S pomočjo pedagoške metode O.G.I. na Glasbeni šoli B.A.S.E. učni program klavirja v celoti prilagodimo vsakemu posamezniku in na ta način vaš trud preobražamo v uspehe. Prav k njim pa stremite, mar ne?

* Program trenutno izvajamo na enotah:

   LJUBLJANA, MARIBOR, PTUJ in SL. BISTRICA

Torej... zanima vas učenje klasičnega klavirja, a ne veste ne kako ne kje začeti. 

S prijavo na program Klasični klavir za mlade in odrasle naredite sicer prvi, a nadvse pomemben korak. V Glasbeni šoli B.A.S.E. smo prav z namenom, da bi lahko pouk prilagodili vsakemu posamezniku, razvili pedagoško metodo O.G.I., zato bo izkušen mentor za vas sestavil program, ki bo v celoti skladen z vašimi željami, cilji in potrebami, a tudi tempom osvajanja znanja. Tako je skrb, da učenje klasičnega klavirja ne bi izpolnilo vaših pričakovanj, povsem odveč.

 • Vas navdušujejo klasična dela, a se obenem čudite, kako lahko celo po preteku več stoletij še vedno zvenijo tako sveže?
 • Tudi sami stremite k popolni interpretaciji?
 • Bi želeli osvojiti veščino branja not v tej meri, da ne bi niti razlikovali več črk od not?
 • Si sebe zamišljate kot nekoga, ki sede za klavir pred občinstvo, četudi le družinske člane, in navduši z repertoarjem klasične glasbe?
 • Želite na študij klasičnega klavirja v tujino, a se zavedate, da pri pripravah na sprejemni izpit potrebujete dodatno strokovno pomoč?

Stopite korak bližje k uresničitvi dolgoletne želje in se vključite v program Klasični klavir!

učenje klasičnega klavirja

Poleg tega pa … če želite postati pianist, morate temu nameniti del svojega časa. Le dejanja, trud in energija, ki jih boste vložili v učenje, vas bodo pripeljali do cilja. In ne pozabite: vsi pianisti, v katere strmite z občudovanjem, so bili nekega dne začetniki. Vsi so se borili z dnevi, ko se jim je zdelo, da ne napredujejo. A so jih premagali. Kako? Preprosto. Vadili so in na ta način razvijali tehniko, kreativnost ter muzikalnost, nazadnje pa … uspeli!

Na Glasbeni šoli B.A.S.E. trdno verjamemo: uspe vam lahko vse, česar se želite naučiti!

Učenje klasičnega klavirja - Preizkusite se na brezplačni uri!

Ni pomembno ali ste z učenjem igranja klasičnega klavirja komaj začeli in igrate le v domači dnevni sobi ali pa se lahko pohvalite z večletnim muziciranjem na različnih odrih. Program Klasični klavir za mlade in odrasle bo v vsakem primeru prilagojen vašemu predznanju ter potrebam, zato napredek ni vprašljiv.

Mentor bo na podlagi metode O.G.I. za vas pripravil učni načrt, s pomočjo katerega boste razvijali in krepili svoje veščine, ob tem pa boste spoznali osnovne tehnike ter forme klasične glasbe. Seznanili se boste z vodilnimi klasičnimi skladatelji, se srečali z deli, napisanimi za klavir, in skušali doseči popolno interpretacijo.

Da pa bi se vaša ljubezen do glasbe še okrepila, boste z mentorjem poslušali in analizirali različne pianiste. Najpomembneje se nam namreč zdi, da izvajate glasbo, ki jo imate radi in vam je všeč. Učenje klasičnega klavirja bo tako prilagojeno vašim željam.

škatla izdelka program klasični klavir

S pomočjo O.G.I. metode boste v programu spoznali in osvojili:

 • znanje glasbene teorije (branje in igranje po notah, razumevanje ritma ter ostalih glasbenih elementov, kakršni so intervali, lestvice in akordi),
 • občutek za ritem, tempo, dinamiko, čas in formo,
 • tehnične in motorične sposobnosti igranja,
 • vodilne skladatelje klasične glasbe za klavir (Frédéric Chopin, Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms, Franz Liszt itn.),
 • interpretacijo klasičnih del,
 • učinkovito vadbo klavirja in
 • glasbene vrline, kot so posluh, muzikalnost ter kreativnost.

Pridružite se ostalim zadovoljnim učencem!

obraz učenca Roka Godiča

Roko Godič

Klavir igram že pet let, a sem se v Glasbeno šolo B.A.S.E. vpisal šele to šolsko leto. Ne vem točno, morda je bil problem tudi v meni, a se mi zdi, da mi učiteljica na prejšnji glasbeni šoli ni znala najbolje razložiti določenih stvari. Preprosto nisem razumel. Zdaj pa jih in mi je vse jasno, pa tudi igram, kar me zanima, zato vadim skoraj vsak dan. Tam sem imel na izbiro samo klasično glasbo, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa lahko igram karkoli, predvsem to, kar me zanima. Iz tega razloga zdaj veliko bolj sodelujem.

Učenje klasičnega klavirja - Pogosta vprašanja

Kdo se lahko vpiše na program Klasični klavir?

Program je namenjen vsem pianistom, ki želijo začeti z igranjem klasičnega klavirja ali nadgraditi svojo tehniko igranja in glasbeno znanje v smeri klasične glasbe. Program je primeren za srednješolce in odrasle.

Kako je s poukom glasbene teorije?

Pouk glasbene teorije se izvaja na sami uri inštrumenta oziroma petja. Tako učenec ne rabi obiskovati dodatne tedenske ure teorije, snov pa je točno prilagojena njegovemu znanju inštrumenta ali petja.

Kje lahko opravim vpis v šolo?

Vpis v šolo lahko opravite preko naše spletne strani, tako da izpolnite spletni obrazec. Prijavite se lahko na tej povezavi https://base.si/vpis/

Potrebujete več informacij? Kontakirajte nas!

 • 040 558 904 
škatla izdelka program klasični klavir

VPIS V ŠOLO JE ZELO ENOSTAVEN.

Ste pripravljeni začeti? Nimate kaj izgubiti!

Prijava v šolo je zelo enostavna in jo lahko oddate vse dni v tednu. Ker ponujamo učenje instrumentov in petja brez letne vezave, nimamo visokih celoletnih vplačil, nobenih zapletenih pogodb, vpisujemo pa brez minimalne dobe šolanja. Vpis velja od datuma oddane prijave, zato nas kontaktirajte še danes in naredite prijavo na prvo učno uro.

Šolanje ponujamo v 30 in 45 minutnih tedenskih enotah ter VIP različici 30 + 30 min. Cenik za vse programe najdete na razdelku šolnina. Učenje poteka v dopoldanskem, popoldanskem in večernem času.

Šolanje poteka 12 mesecev v letu.

Vpisnina znaša 35€, ki se poravna enkratno ob vpisu v šolo.

>