Učenje klavirja za pop glasbo

Ste navdušeni nad solističnimi vložki najvidnejših klavirskih virtuozov? So njihovi posnetki nepogrešljiva družba vaših vaj? In nenazadnje: se vam ne zdi, da bi bilo še boljše, če bi bili tako vešči tudi igranja lastnih skladb? Nemogoče? Še kako mogoče! S pomočjo pedagoške metode O.G.I. učni program namreč prilagodimo vsakemu posamezniku, prav to dejstvo pa pripelje do želenih rezultatov. Ne verjamete? Poskusite se! Učenje klavirja za pop glasbo še ni bilo nikoli tako enostavno.

* Program trenutno izvajamo na enotah:

   LJUBLJANAMARIBORPTUJ in SL. BISTRICA

Torej... zanima vas učenje klavirja za pop glasbo, a ne veste ne kako ne kje začeti. 

 • Bi želeli osvojiti osnovne in naprednejše tehnike igranja klavirja?
 • Vas navdušujejo solistični vložki mojstrov klavirja in bi tudi sami želeli igrati tako?
 • Se počutite nesamozavestno, če morate stopiti pred občinstvo, čeprav sanjate o tem, da s svojo muzikalnostjo naravnost navdušite vse prisotne?
 • Želite na študij klavirja v tujino, a se zavedate, da pri pripravah na sprejemni izpit potrebujete dodatno strokovno pomoč?
Želite postati pianist?

S prijavo na program Klavir za pop glasbo za mlade in odrasle naredite sicer prvi, a nadvse pomemben korak. V Glasbeni šoli B.A.S.E. smo prav z namenom, da bi lahko pouk prilagodili vsakemu posamezniku, razvili pedagoško metodo O.G.I., zato bo izkušen mentor za vas sestavil program, ki bo v celoti skladen z vašimi željami, cilji in potrebami, a tudi tempom osvajanja znanja. Tako je skrb, da učenje ne bi izpolnilo vaših pričakovanj, povsem odveč.

Poleg tega pa … če želite postati pianist, morate temu nameniti del svojega časa. Le dejanja, trud in energija, ki jih boste vložili v učenje, vas bodo pripeljali do cilja. In ne pozabite: vsi pianisti, v katere strmite z občudovanjem, so bili nekega dne začetniki. Vsi so se borili z dnevi, ko se jim je zdelo, da ne napredujejo. A so jih premagali. Kako? Preprosto. Vadili so in na ta način razvijali tehniko, kreativnost ter muzikalnost, nazadnje pa … uspeli!

Na Glasbeni šoli B.A.S.E. trdno verjamemo: uspe vam lahko vse, česar se želite naučiti!

Učenje klavirja za pop glasbo - Preizkusite se na brezplačni uri!

Ni pomembno ali ste z učenjem igranja klavirja komaj začeli in igrate le v domači dnevni sobi ali pa se lahko pohvalite z večletnim muziciranjem na različnih odrih. Program Klavir za pop glasbo za mlade in odrasle bo v vsakem primeru prilagojen vašemu predznanju ter potrebam, zato napredek ni vprašljiv.

Mentor bo na podlagi metode O.G.I. za vas pripravil učni načrt, s pomočjo katerega boste razvijali in krepili svoje veščine, ob tem pa boste spoznali osnovne tehnike ter forme pop glasbe. Seznanili se boste s standardnim pop repertoarjem in se preizkusili v solažah.

Da pa bi se vaša ljubezen do glasbe še okrepila, boste z mentorjem poslušali in analizirali posnetke najvidnejših pop pianistov, kakršni so denimo Alicia Keys, Norah Jones, John Legend, Elton John, Stevie Wonder ter številni drugi. Najpomembneje se nam namreč zdi, da izvajate glasbo, ki jo imate radi in vam je všeč, če pa se lahko vsaj za kanec približate tistim, ki jih iskreno občudujete, bo vaše veselje do igranja toliko večje.

Klavir-za-pop-glasbo

S pomočjo O.G.I. metode boste v programu spoznali in osvojili:

 • glasbeno teorijo (akorde, lestvice, intervale itn.),
 • igranje različnih stilov popa,
 • igranje osnovnih ritmičnih konceptov klavirske spremljave,
 • igranje solističnih vložkov na osnovi standardnega pop repertoarja,
 • transkribiranje solističnih vložkov najvidnejših pop pianistov,
 • učinkovito vadbo klavirja in
 • razvijanje posluha, muzikalnosti ter kreativnosti.

Pridružite se ostalim zadovoljnim učencem!

obraz učenca Roka Godiča

Roko Godič

Klavir igram že pet let, a sem se v Glasbeno šolo B.A.S.E. vpisal šele to šolsko leto. Ne vem točno, morda je bil problem tudi v meni, a se mi zdi, da mi učiteljica na prejšnji glasbeni šoli ni znala najbolje razložiti določenih stvari. Preprosto nisem razumel. Zdaj pa jih in mi je vse jasno, pa tudi igram, kar me zanima, zato vadim skoraj vsak dan. Tam sem imel na izbiro samo klasično glasbo, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa lahko igram karkoli, predvsem to, kar me zanima. Iz tega razloga zdaj veliko bolj sodelujem.

Učenje klavirja za pop glasbo - Pogosta vprašanja

Kdo se lahko vpiše na program Klavir za pop glasbo?

Program je namenjen vsem pianistom, ki želijo začeti z igranjem klavirja ali nadgraditi svojo tehniko igranja in glasbeno znanje v smeri pop in jazz glasbe. Program je primeren za srednješolce in odrasle.

Kako je s poukom glasbene teorije?

Pouk glasbene teorije se izvaja na sami uri inštrumenta oziroma petja. Tako učenec ne rabi obiskovati dodatne tedenske ure teorije, snov pa je točno prilagojena njegovemu znanju inštrumenta ali petja.

Kje lahko opravim vpis v šolo?

Vpis v šolo lahko opravite preko naše spletne strani, tako da izpolnite spletni obrazec. Prijavite se lahko na tej povezavi https://base.si/vpis/

Potrebujete več informacij? Kontakirajte nas!

 • 040 558 904 
Klavir-za-pop-glasbo

VPIS V ŠOLO JE ZELO ENOSTAVEN.

Ste pripravljeni začeti? Nimate kaj izgubiti!

Prijava v šolo je zelo enostavna in jo lahko oddate vse dni v tednu. Ker ponujamo učenje instrumentov in petja brez letne vezave, nimamo visokih celoletnih vplačil, nobenih zapletenih pogodb, vpisujemo pa brez minimalne dobe šolanja. Vpis velja od datuma oddane prijave, zato nas kontaktirajte še danes in naredite prijavo na prvo učno uro.

Šolanje ponujamo v 30 in 45 minutnih tedenskih enotah ter VIP različici 30 + 30 min. Cenik za vse programe najdete na razdelku šolnina. Učenje poteka v dopoldanskem, popoldanskem in večernem času.

Šolanje poteka 12 mesecev v letu.

Vpisnina znaša 35€, ki se poravna enkratno ob vpisu v šolo.

>