Učenje jazz petja za otroke

»Mami, ati, rad bi pel!« Vse lepo in prav. Odločitev podpirate, a niste prepričani, da bo vaš otrok sledil učnemu načrtu, ker je od nekdaj nagnjen h kreativnosti in v vsem išče nekaj več. Zato vas skrbi, kako in kje mu omogočiti celovito glasbeno izkušnjo. Brez skrbi, prišli ste na pravo mesto. V glasbeni šoli B.A.S.E. smo na podlagi dolgoletnih izkušenj razvili posebno metodo poučevanja O.G.I., ki vam jo v nadaljevanju podrobneje predstavljamo.

* Program trenutno izvajamo na enotah:

   LJUBLJANAMARIBORPTUJ in SL. BISTRICA

Vaš otrok je izrazil željo po učenju petja. Kako jo uresničiti?

Pojemo vsi. Glas je namreč osnovni instrument, s katerim izražamo tako misli in želje kot čustvena stanja.

Zakaj se torej učiti petja?

Pomembno je otroku zagotoviti ustrezen in strokovno podprt program petja, saj nepravilna raba glasu lahko pripelje do zdravstvenih težav, kakršen je denimo počen glas ali v najslabšem primeru celo njegova izguba. Tega pa nikakor ne želite, kajne?

Prav zato je pomembno otroka seznaniti s tehniko, s pomočjo katere bo glasilke uporabljal pravilno, sčasoma pa bo razvil tudi mišični spomin, za katerega bo zadostovalo vzdrževanje fizične pripravljenosti, medtem ko bo svoj čas lahko namenil razvijanju izraznosti, dinamike in drugih značilnosti vokala.

Enako pomembno je dihanje s prepono, ki poveča kapaciteto pljuč, zaradi česar bo otrok sposoben držati daljše, čiste tone. Pravzaprav je možnosti toliko, kot je ljudi, zato je pomembno, da mentor otroka usmeri v razvijanje tistih, značilnih le zanj, saj bo tako njegov glas postal prepoznaven. Sicer pa je bistveno, da učenje poteka igrivo, z nekaj raziskovanja, ki bo otroka popeljalo v bogat vokalni svet.

Učenka Glasbene šole B.A.S.E.

Moram karkoli kupiti, da bi otroku olajšal učenje?

Seveda. Da bi bilo učenje kar se da učinkovito, bo otrok potreboval še notni zvezek, notno stojalo in metronom. Ni veliko, vendar bo notni zvezek najbrž kmalu popisal in mu boste morali kupiti novega, medtem ko bo stojalo ter metronom uporabljal leta ali celo desetletja.

Kaj pa note in ostalo učno gradivo?

Seveda, potreboval bo tudi note, a z nakupom notnega gradiva počakajte dokler izbrani mentor ne pripravi programa po metodi O.G.I., ki bo v celoti prilagojen potrebam in željam vašega otroka. Verjamemo namreč, da je prijetna glasbena izkušnja ključnega pomena, zato v strokovni učni program vključujemo želje vsakega posameznika, s čimer okrepimo veselje do učenja in razbijemo monotonost.

Notno gradivo
Otroci

Ves čas govorite o petju. Pa se bo otrok naučil še česa drugega?

Dandanes je vsak program, tudi glasbeni, zasnovan zelo široko. Kar pomeni, da učenje petja sicer predstavlja osnovni razlog, zaradi katerega bo vaš otrok obiskoval Glasbeno šolo B.A.S.E., vendar bo pri nas pridobil veščine, uporabne na različnih življenjskih področjih. Poleg motoričnih spretnosti se bo naučil vztrajnosti, odgovornosti in samostojnosti, ker pa bo spoznal tudi druge otroke, bo stkal nova prijateljstva ter izboljšal komunikacijske veščine in okrepil samozavest. Vse našteto mu bo prav tako pomagalo pri izražanju s pomočjo glasbe, ki ga vsekakor močno spodbujamo in toplo pozdravljamo.

In če se otrok z mentorjem ne bo razumel?

Gotovo se še spomnite svojih šolskih dni in dejstva, da ste predmete, ki so jih poučevali prijetni učitelji obiskovali raje od tistih, kjer je učitelj v vas vzbujal strah in trepet. Sproščeno in varno vzdušje sta ključna, zato naši mentorji na začetku obilo pozornosti namenijo sposobnostim učenca, da lahko učno snov prilagodijo in na ta način dodatno motivirajo otroka. Ta se posledično čuti sprejetega, svojemu mentorju pa zaupa, saj njun odnos temelji na prijateljstvu in skupni izkušnji, ki krepi otrokove vrline.

Odnos z mentorjem petja

Učenje jazz petja za otroke - Preizkusite se na brezplačni uri!

Skozi učni proces se prepletata dve področji, saj ustaljene prakse združujemo z naprednejšimi pristopi poučevanja, ob tem pa v program vključujemo tudi jazzovske standarde in osnovne termine jazzovske teorije, prav tako bluesa. Otrok se bo naučil pravilnega dihanja, razvijal bo možnosti prostega vokalnega improviziranja in se posvečal iskanju lastnega glasu, medtem ko bo sčasoma prešel na kompleksnejše ritme ter zahtevnejše tehnike vokalnega izražanja.

Tekom šolanja bo skupaj z mentorjem analiziral posnetke pevcev, kakršni so denimo Nat King Cole, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Billie Holiday, Sarah Vaughan in številni drugi, smernice, s katerimi se bo seznanil ob tem procesu, pa bo lahko implementiral v svoje petje.

V Glasbeni šoli B.A.S.E. dajemo poudarek igranju popularnih in avtorskih skladb. Spodbujamo kreativnost in improvizacijo ter se na splošno v veliki meri prilagajamo učenčevim željam. Pouk poteka s pomočjo O.G.I. metode, ki smo jo razvili prav zato, da bi bil učni program v kar največji meri prilagojen posameznemu učencu. V klasične in tehnične pristope tako vnašamo novosti, s katerimi krepimo muzikalnost ter kreativnost mladega glasbenika. 

Program učenja Pop petje za otroke

Pridružite se ostalim zadovoljnim učencem!

Žiga Mežan

"Pri mentorici, Jani Šušteršič, sem pristal povsem slučajno, a mi je zelo všeč, saj je odlična profesorica. Ne bi je zamenjal! V tem letu, odkar pojem, me je ogromno naučila in opazil sem, da se mi je glas precej izboljšal. Tudi osebnostno sva se zelo ujela. Posluša moje želje in temu primerno prilagodi pouk."

Učenje jazz petja za otroke - Pogosta vprašanja

Kdo se lahko vpiše na program Jazz petja za otroke?

Program je namenjen osnovnošolskim otrokom od dvanajstega leta starosti dalje.

Kako je s poukom glasbene teorije?

Pouk glasbene teorije se izvaja na sami uri inštrumenta oziroma petja. Tako učenec ne rabi obiskovati dodatne tedenske ure teorije, snov pa je točno prilagojena njegovemu znanju inštrumenta ali petja.

Kje lahko opravim vpis v šolo?

Vpis v šolo lahko opravite preko naše spletne strani, tako da izpolnite spletni obrazec. Prijavite se lahko na tej povezavi https://base.si/vpis/

Potrebujete več informacij? Kontakirajte nas!

  • 040 558 904 
Program učenja Pop petje za otroke

VPIS V ŠOLO JE ZELO ENOSTAVEN.

Ste pripravljeni začeti? Nimate kaj izgubiti!

Prijava v šolo je zelo enostavna in jo lahko oddate vse dni v tednu. Ker ponujamo učenje instrumentov in petja brez letne vezave, nimamo visokih celoletnih vplačil, nobenih zapletenih pogodb, vpisujemo pa brez minimalne dobe šolanja. Vpis velja od datuma oddane prijave, zato nas kontaktirajte še danes in naredite prijavo na prvo učno uro.

Šolanje ponujamo v 30 in 45 minutnih tedenskih enotah ter VIP različici 30 + 30 min. Cenik za vse programe najdete na razdelku šolnina. Učenje poteka v dopoldanskem, popoldanskem in večernem času.

Šolanje poteka 12 mesecev v letu.

Vpisnina znaša 35€, ki se poravna enkratno ob vpisu v šolo.

>