Program Pop & Jazz saksofon za otroke

»Mami, ati, res bi rad igral saksofon! Ko bom velik, bom imel svojo skupino!« So ta in sorodni pogovori že stalnica vaše družine? Si skupaj ogledujete posnetke glasbenikov, vaš otrok pa ob tem igra na namišljeni saksofon? Najbrž je čas, da poiščete ustrezen program in otroku omogočite celovito glasbeno izkušnjo. Brez skrbi, prišli ste na pravo mesto. V Glasbeni šoli B.A.S.E. smo na podlagi dolgoletnih izkušenj razvili posebno metodo poučevanja O.G.I., ki vam jo v nadaljevanju podrobneje predstavljamo.

* Program trenutno izvajamo na enotah:

   LJUBLJANA in MARIBOR

Vaš otrok je izrazil željo po igranju saksofona. Kako jo uresničiti?

Na samem začetku se pojavi vprašanje o izbiri instrumenta. Alt saksofon, tenor saksofon, sopranski ali baritonski? Katerega sploh izbrati? Odločitev ni preprosta, zato naj vam jo olajšamo.

Kakšne so razlike med alt, tenor, sopran in bariton saksofonom?

Družina saksofonov je ena najmlajših družin instrumentov v zgodovini, zaradi česar v klasični glasbi še nima dolge tradicije, je pa zato saksofon zelo popularen predvsem v jazzu. Kot zanimivost vam lahko povemo, da je instrument iznašel Adolphe Sax, po katerem se tudi imenuje. Poznamo več vrst saksofonov, ki se razlikujejo glede na dolžino resonacijske cevi, vsem pa so skupni osnovni trije deli: ustnik z jezičkom, vrat in telo z zaklopkami. Poleg velikosti jih medsebojno ločujemo glede na višino uglasitve. A med najpopularnejše sodita alt in tenor saksofon.

Svetujemo vam, da otrok učenje prične z alt saksofonom, saj je nekoliko manjši in lažji od tenorja. Alt saksofon je tudi primerna izbira za to, da otrok osvoji pravilno telesno držo, se nauči tehnike dihanja, nastavka in artikulacije tona. Kasneje mu bo prav obvladovanje pravkar naštetih veščin omogočilo lahko prehajanje med posameznimi saksofoni.

Učenje saksofona

Inštrument je izbran. A kako do njega in kaj še potrebujemo poleg saksofona?

Nikar se ne prenaglite. Instrument je pomemben, zato si za nakup vzemite čas in za mnenje povprašajte otrokovega mentorja. V Glasbeni šoli B.A.S.E. smo vam na voljo za svetovanje pri nakupu instrumenta, omogočamo pa tudi najem. A seveda je saksofon le najpomembnejše orodje, ki ga otrok potrebuje za učenje. Da bi bilo to kar se da učinkovito, potrebuje še ustnik, jezičke, pas, s katerim bo namestil saksofon okoli vratu, notni zvezek, notno stojalo in metronom.

Ni malo, kaj? A ne skrbite, vse našteto bo z izjemo notnega zvezka, ki ga bo kmalu popisal in mu boste morali kupiti novega, uporabljal leta ali celo desetletja.

Kaj pa note in ostalo učno gradivo?

Seveda, potreboval bo tudi note, a z nakupom notnega gradiva počakajte dokler izbrani mentor ne pripravi programa po metodi O.G.I., ki bo v celoti prilagojen potrebam in željam vašega otroka. Verjamemo namreč, da je prijetna glasbena izkušnja ključnega pomena, zato v strokovni učni program vključujemo želje vsakega posameznika, s čimer okrepimo veselje do učenja in razbijemo monotonost.

Notno gradivo
Otroci

Ves čas govorite o igranju saksofona. Pa se bo otrok naučil še česa drugega?

Dandanes je vsak program, tudi glasbeni, zasnovan zelo široko. Kar pomeni, da igranje saksofona sicer predstavlja osnovni razlog, zaradi katerega bo vaš otrok obiskoval Glasbeno šolo B.A.S.E., vendar bo pri nas pridobil veščine, uporabne na različnih življenjskih področjih. Poleg motoričnih spretnosti se bo naučil vztrajnosti, odgovornosti in samostojnosti, ker pa bo spoznal tudi druge otroke, bo stkal nova prijateljstva ter izboljšal komunikacijske veščine in okrepil samozavest. Vse našteto mu bo prav tako pomagalo pri izražanju s pomočjo glasbe, ki ga vsekakor močno spodbujamo in toplo pozdravljamo.

In če se otrok z mentorjem ne bo razumel?

Gotovo se še spomnite svojih šolskih dni in dejstva, da ste predmete, ki so jih poučevali prijetni učitelji obiskovali raje od tistih, kjer je učitelj v vas vzbujal strah in trepet. Sproščeno in varno vzdušje sta ključna, zato naši mentorji na začetku obilo pozornosti namenijo sposobnostim učenca, da lahko učno snov prilagodijo in na ta način dodatno motivirajo otroka. Ta se posledično čuti sprejetega, svojemu mentorju pa zaupa, saj njun odnos temelji na prijateljstvu in skupni izkušnji, ki krepi otrokove vrline.

Učenka saksofona

Učenje pop in jazz saksofona za otroke Preizkusite se na brezplačni uri!

Skozi učni proces se prepletata dve področji, saj ustaljene prakse združujemo z naprednejšimi pristopi poučevanja, ob tem pa v program vključujemo tudi jazzovske standarde in osnovne termine jazzovske teorije, prav tako bluesa. Otrok bo pridobil splošna znanja igranja saksofona, razvijal solistične pasaže in se posvečal iskanju lastnega "sounda", medtem ko bo sčasoma prešel na zahtevnejše tehnike. Tekom šolanja bo skupaj z mentorjem analiziral posnetke saksofonistov, kakršni so denimo John Coltrane, Charlie Parker, Coleman Hawkins, Stan Getz, Art Pepper, Branford Marsalis in številni drugi, smernice, s katerimi se bo seznanil ob tem procesu, pa bo lahko implementiral v svoje igranje.

Na Glasbeni šoli B.A.S.E. dajemo poudarek igranju popularnih in avtorskih skladb. Spodbujamo kreativnost in improvizacijo ter se na splošno v veliki meri prilagajamo učenčevim željam. Pouk poteka s pomočjo O.G.I. metode, ki smo jo razvili prav zato, da bi bil učni program v kar največji meri prilagojen posameznemu učencu. V klasične in tehnične pristope tako vnašamo novosti, s katerimi krepimo muzikalnost ter kreativnost mladega glasbenika. 

 
Pop in Jazz saksofon za otroke

Pridružite se ostalim zadovoljnim učencem!

obraz učenca Žige Mežan

Žiga Mežan 

Jazz petje

"Pri mentorici, Jani Šušteršič, sem pristal povsem slučajno, a mi je zelo všeč, saj je odlična profesorica. Ne bi je zamenjal! V tem letu, odkar pojem, me je ogromno naučila in opazil sem, da se mi je glas precej izboljšal. Tudi osebnostno sva se zelo ujela. Posluša moje želje in temu primerno prilagodi pouk."

obraz učenca Roka Godiča

Roko Godič

Pop & Jazz klavir za otroke

"Klavir igram že pet let, a sem se v Glasbeno šolo B.A.S.E. vpisal šele to šolsko leto. Ne vem točno, morda je bil problem tudi v meni, a se mi zdi, da mi učiteljica na prejšnji glasbeni šoli ni znala najbolje razložiti določenih stvari. Preprosto nisem razumel. Zdaj pa jih in mi je vse jasno, pa tudi igram, kar me zanima, zato vadim skoraj vsak dan. Tam sem imel na izbiro samo klasično glasbo, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa lahko igram karkoli, predvsem to, kar me zanima. Iz tega razloga zdaj veliko bolj sodelujem."

obraz učenke Irine Arapova

Irina Arapova 

Bobni za začetnike

"Ko sem brala opis na spletni strani, se mi je zdelo, da bi to lahko bilo nekaj zame. Tudi odzivi so bili zelo lepi. Meni navaden pristop k učenju ni všeč. Ne maram vnaprej določenega programa, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa pouk poteka na sproščen in zanimiv način. Program se prilagaja željam. Mentorju povem, kaj mi je všeč, posvetiva se teoriji, ki je potrebna, da bi lahko to glasbo igrala, osvojim tehnike in skladbo že igram. To mi je zelo všeč. Upoštevanje mojih interesov."

Učenje pop in jazz saksofona za otroke - Pogosta vprašanja

Kdo se lahko vpiše na program Pop & Jazz saksofon za otroke?

Program je namenjen osnovnošolskim otrokom od devetega leta starosti dalje.

Kako je s poukom glasbene teorije?

Pouk glasbene teorije se izvaja na sami uri inštrumenta oziroma petja. Tako učenec ne rabi obiskovati dodatne tedenske ure teorije, snov pa je točno prilagojena njegovemu znanju inštrumenta ali petja.

Kje lahko opravim vpis v šolo?

Vpis v šolo lahko opravite preko naše spletne strani, tako da izpolnite spletni obrazec. Prijavite se lahko na tej povezavi https://base.si/vpis/

Potrebujete več informacij? Kontakirajte nas!

  • 040 558 904 
Pop in Jazz saksofon za otroke

VPIS V ŠOLO JE ZELO ENOSTAVEN.

Ste pripravljeni začeti? Nimate kaj izgubiti!

Prijava v šolo je zelo enostavna in jo lahko oddate vse dni v tednu. Ker ponujamo učenje instrumentov in petja brez letne vezave, nimamo visokih celoletnih vplačil, nobenih zapletenih pogodb, vpisujemo pa brez minimalne dobe šolanja. Vpis velja od datuma oddane prijave, zato nas kontaktirajte še danes in naredite prijavo na prvo učno uro.

Šolanje ponujamo v 30 in 45 minutnih tedenskih enotah ter VIP različici 30 + 30 min. Cenik za vse programe najdete na razdelku šolnina. Učenje poteka v dopoldanskem, popoldanskem in večernem času.

Šolanje poteka 12 mesecev v letu.

Vpisnina znaša 35€, ki se poravna enkratno ob vpisu v šolo.

>