Učenje etno in jazz violine

Ste si doslej ogledali že nešteto posnetkov etno in jazz violinistov in skušali slediti njihovim napotkom, vendar se nekako ne izide? Se vam zdi, da zvok izpod vaših prstov preprosto ne zveni, kot bi moral, a ne veste zakaj? Mi odgovor poznamo … in vemo tudi, da bi se s pomočjo pedagoške metode O.G.I. ter ob spodbudi mentorja, ki bi za vas pripravil prilagojen učni program, gotovo približali igri violinskih idolov. Se vam ne zdi, da bi bilo vredno poskusiti?

* Program trenutno izvajamo na enotah:

   LJUBLJANA in MARIBOR

Kaj torej potrebujem?

Instrument je zelo pomemben, zato se nikar ne prenaglite. Ne glede na to ali doma že imate violino ali pa vas njegov nakup šele čaka, si vzemite čas in za mnenje povprašajte mentorja. V Glasbeni šoli B.A.S.E. smo vam na voljo za svetovanje pri nakupu, omogočamo pa tudi najem instrumenta. A seveda je violina le najpomembnejše orodje, ki ga potrebujete za učenje. Da bi bilo to kar se da učinkovito, boste potrebovali tudi gradivo, s katerim boste pridobili teoretično znanje, ustnik, jezičke in pas, s katerim boste instrument namestili okoli vratu. Ni malo, vendar boste vse uporabljali leta, če ne celo desetletja.

Klasična-violina

In mentor ... je res nujno potreben?

Učenje violine je lahko nadvse preprosto, vendar ste najbrž tudi na lastnih izkušnjah že spoznali, da samostojno pridobivanje znanja hitro privede do osvajanja tako pravilnih kot napačnih tehnik. Slednje nam žal onemogočajo napredek, kar lahko hitro zmanjša celo samo željo po igranju. Zato je pot brez mentorja, ki vas usmerja in pripravi vam prilagojen učni program, precej daljša. Pa tudi nepotrebna. Kajti spodbuda strokovno usposobljenega mentorja, ki vam pomaga premostiti težave in vas pripravi na osvajanje različnih tehnik, je nadvse pomembna. Navsezadnje vas mentor popelje od sanj o igranju violine do dejanskega muziciranja, kar je prav tako vse prej kot mala stvar, se vam ne zdi?

Kaj pa tehnologija, potrebujem tudi računalnik ali pametni telefon?

Izobraževanje vam bomo s pomočjo metode O.G.I. v celoti prilagodili, zato ne boste v ničemer prikrajšani. Res pa je, da sicer v učni program vključujemo dodatne oblike spletnega pouka, a vam bomo v primeru, da dostopa do spleta in/ali računalnika nimate, literaturo izročili v vam sprejemljivi obliki.

Potrebujem telefon ali računačlnik

Učenje etno in jazz violine - Preizkusite se na brezplačni uri!

Ni pomembno ali ste z učenjem igranja violine komaj začeli in igrate le v domači dnevni sobi ali pa se lahko pohvalite z večletnim muziciranjem na različnih odrih. Program Etno & Jazz violina za mlade in odrasle bo v vsakem primeru prilagojen vašemu predznanju ter potrebam, zato napredek ni vprašljiv.

Mentor bo na podlagi metode O.G.I. za vas pripravil učni načrt, s pomočjo katerega boste razvijali in krepili svoje veščine, ob tem pa boste spoznali osnovne tehnike ter forme jazzovske ter etno glasbe. Seznanili se boste z ljudsko glasbo in jazz standardi, srečali različne stile in se preizkusili v improviziranju.

Da pa bi se vaša ljubezen do glasbe še okrepila, boste z mentorjem poslušali in analizirali posnetke najvidnejših etno in jazz violinistov, kakršni so denimo Regina Carter, Joe Venuti, Jean-Luc Ponty, Stuff Smith, Luca Ciarla ter številni drugi. Najpomembneje se nam namreč zdi, da izvajate glasbo, ki jo imate radi in vam je všeč, če pa se lahko vsaj za kanec približate tistim, ki jih iskreno občudujete, bo vaše veselje do igranja toliko večje.

Po naši O.G.I. metodi učenja etno in jazz violine boste osvojili:

  • jazzovsko teorijo (akorde, lestvice itn.),
  • igranje različnih stilov etno in jazz glasbe (swing, bebop, latin, bossa nova itn.),
  • igranje osnovnih ritmičnih konceptov etno in jazzovske spremljave,
  • igranje solističnih vložkov na osnovi tradicionalnih skladb in jazzovskih standardov ter novejših jazz kompozicij,
  • improvizacijo na osnovi akordičnih zvez (II-V-I),
  • transkribiranje solističnih vložkov najvidnejših etno in jazz violinistov,
  • učinkovito vadbo violine,
  • prepoznavanje intervalov, lestvic in akordičnih zvez ter
  • razvijanje posluha, muzikalnosti in kreativnosti.

Pridružite se ostalim zadovoljnim učencem!

obraz učenca Žige Mežan

Žiga Mežan 

Jazz petje

"Pri mentorici, Jani Šušteršič, sem pristal povsem slučajno, a mi je zelo všeč, saj je odlična profesorica. Ne bi je zamenjal! V tem letu, odkar pojem, me je ogromno naučila in opazil sem, da se mi je glas precej izboljšal. Tudi osebnostno sva se zelo ujela. Posluša moje želje in temu primerno prilagodi pouk."

obraz učenca Roka Godiča

Roko Godič

Pop & Jazz klavir za otroke

"Klavir igram že pet let, a sem se v Glasbeno šolo B.A.S.E. vpisal šele to šolsko leto. Ne vem točno, morda je bil problem tudi v meni, a se mi zdi, da mi učiteljica na prejšnji glasbeni šoli ni znala najbolje razložiti določenih stvari. Preprosto nisem razumel. Zdaj pa jih in mi je vse jasno, pa tudi igram, kar me zanima, zato vadim skoraj vsak dan. Tam sem imel na izbiro samo klasično glasbo, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa lahko igram karkoli, predvsem to, kar me zanima. Iz tega razloga zdaj veliko bolj sodelujem."

obraz učenke Irine Arapova

Irina Arapova 

Bobni za začetnike

"Ko sem brala opis na spletni strani, se mi je zdelo, da bi to lahko bilo nekaj zame. Tudi odzivi so bili zelo lepi. Meni navaden pristop k učenju ni všeč. Ne maram vnaprej določenega programa, v Glasbeni šoli B.A.S.E. pa pouk poteka na sproščen in zanimiv način. Program se prilagaja željam. Mentorju povem, kaj mi je všeč, posvetiva se teoriji, ki je potrebna, da bi lahko to glasbo igrala, osvojim tehnike in skladbo že igram. To mi je zelo všeč. Upoštevanje mojih interesov."

Učenje etno in jazz violine - Pogosta vprašanja

Kdo se lahko vpiše na program učenja Etno & Jazz violina?

Program je namenjen vsem violinistom, ki želijo začeti z igranjem etno ali jazz glasbe oziroma nadgraditi svojo tehniko igranja in glasbeno znanje v teh stilih. Program je primeren za srednješolce in odrasle.

Kako je s poukom glasbene teorije?

Pouk glasbene teorije se izvaja na sami uri inštrumenta oziroma petja. Tako učenec ne rabi obiskovati dodatne tedenske ure teorije, snov pa je točno prilagojena njegovemu znanju inštrumenta ali petja.

Kje lahko opravim vpis v šolo?

Vpis v šolo lahko opravite preko naše spletne strani, tako da izpolnite spletni obrazec. Prijavite se lahko na tej povezavi https://base.si/vpis/

Potrebujete več informacij? Kontakirajte nas!

  • 040 558 904 

VPIS V ŠOLO JE ZELO ENOSTAVEN.

Ste pripravljeni začeti? Nimate kaj izgubiti!

Prijava v šolo je zelo enostavna in jo lahko oddate vse dni v tednu. Ker ponujamo učenje instrumentov in petja brez letne vezave, nimamo visokih celoletnih vplačil, nobenih zapletenih pogodb, vpisujemo pa brez minimalne dobe šolanja. Vpis velja od datuma oddane prijave, zato nas kontaktirajte še danes in naredite prijavo na prvo učno uro.

Šolanje ponujamo v 30 in 45 minutnih tedenskih enotah ter VIP različici 30 + 30 min. Cenik za vse programe najdete na razdelku šolnina. Učenje poteka v dopoldanskem, popoldanskem in večernem času.

Šolanje poteka 12 mesecev v letu.

Vpisnina znaša 35€, ki se poravna enkratno ob vpisu v šolo.

>