22 julija

Glasilo #18 – Vtisi z zaključnih koncertov

0  - komentar

Zaključni koncerti Glasbene šole B.A.S.E.

V Glasbeni šoli B.A.S.E. se zavedamo pomembnosti odrske izkušnje, zato smo ob koncu šolskega leta po dveletnem pandemijskem premoru končno znova organizirali koncerte učenk in učencev vseh štirih enot (Ljubljana, Maribor, Slovenska Bistrica, Ptuj) ter pri tem uvedli nekaj novosti. Slednje podrobneje predstavljamo v nadaljevanju, na tem mestu pa želimo dodati, da smo izredno ponosni na dosežke in uspehe vseh vas, ki se šolate v Glasbeni šoli B.A.S.E..

Koncert v Ljubljani pevkam in pevcem omogočil nastop ob spremljavi profesionalne skupine

Med novosti letošnjega leta velja prišteti dejstvo, da smo pevkam in pevcem, ki se šolajo v Ljubljani, prvič ponudili možnost nastopa ob spremljavi profesionalne zasedbe ali korepetitorja oziroma matrice, pri čemer sta prvi dve, s katerima smo omogočili celovit vpogled v profesionalno delo glasbenika, poželi obilo navdušenja.

Koncert v treh sklopih, enem instrumentalnem in dveh vokalnih, je potekal 25. junija v Kavarni Sputnik, na njem pa se je skupno predstavilo 69 nastopajočih. Glasbene točke 35-ih instrumentalistov so pomagali pripraviti njihovi mentorji Aleksander Jovetić, Danijel Robnik, David Kocmur, Jean Markič, Klara Veteršek, Kristijan Korat, Maja Čerček, Matija Marion, Tadej Gruškovnjak, Tina Trivunović, Vital Jurca in Žiga Kožar, medtem ko so se vokalisti predstavili ločeno, glede na to, ali so izbrali nastop ob spremljavi korepetitorja ali profesionalne glasbene zasedbe.

V vlogi korepetitorjev so se znašli Aljaž Bassin, Danijel Šimek, Jana Šušteršič in Jean Markič, mentorstvo pa so v primeru 19-ih nastopajočih v preteklem obdobju opravljali Anja Hrastovšek, Jana Šušteršič, Klara Veteršek ter Maja Kauc. Za razliko od tega, se je 15 pevk in pevcev, sicer učenk ter učencev Anje Hrastovšek, Jana Gregorke, Jane Šušteršič, Maje Keuc, Ursule Luthar in Vitala Jurce odločilo za predstavitev ob instrumentalni spremljavi profesionalne skupine.

To so sestavljali pianist Anže Vrabec, član ViP banda POP TV-a in aranžer vodilnega jazz-pop orkestra na svetu, Metropole Orkest, basist Miha Koren, del skupine Leeloojamais ter nekdanji organizator večerov Mixtape v klubu ZOO, in bobnar Janez Gabrič, profesor na jazz oddelku Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana ter nekdanji bobnar skupine Laibach, s katerimi je na svetovnih odrih nastopal 10 let.

O vtisih iz koncerta smo vprašali tudi eno izmed nastopajočih učenk...

Vsebinsko bogati koncerti v Mariboru in na Ptuju 

Medtem ko se je 25 učenk in učencev enote na Ptuju pod mentorstvom Barbare Vauda, Damirja Ovčarja, Davida Krajnca ter Jake Žuniča predstavilo samostojno, in sicer 9. junija v Kavarni BODI, so se tisti iz Slovenske Bistrice skupaj z učenkami in učenci mariborske enote povzpeli na oder štajerske prestolnice.

Koncert instrumentalistov je v Slomškovi dvorani v Mariboru potekal v treh sklopih 18. junija pod mentorstvom Barbare Juteršek, Bojana Varge, Daliborke Ancel, Daše Berglez, Davida Kreslina, Jerneja Hanca, Katice Zemljak, Kristijana Korata, Laure Bartelj, Mateja Hotka, Sare Kosmos in Violete Ozvatič. Na njem se je skupno predstavilo kar 70 učenk in učencev različnih slogovnih usmeritev.

V Slomškovi dvorani pa so se predstavili tudi vokalisti, a dva dni prej, 16. junija, pri čemer za posebnost letošnjega produkcijskega nastopa učenk in učencev petja v Mariboru (ter Slovenski Bistrici) velja spremljava korepetitorja. Ta vloga je v primeru večine nastopajočih, ki so svojo točko pripravili pod mentorstvom Barbare Vauda, Katice Zemljak, Milene Pfeiler Weston, Patricije Škof in Urške Gajšt, pripadala pianistu Kristijanu Koratu.

Prepričani smo, da je prav vsak, ki se je povzpel na oder, pridobil izredno pomembno (praktično) izkušnjo, ki bo usmerjala njegovo nadaljnje delo, to pa je lahko neposredno po koncertu delil s kolegi. Nekatere smo nagovorili tudi sami in jih povprašali o vtisih.

"Ful sem hvaležna mentorici in vsem ostalim nastopajočim! Zdi se mi, da smo se tak lepo podpirali drug drugega. Nasploh je blo tak prijetno vzdušje ... kot en nastop med prijatli."

Julija Čerček, učenka solo petja pri Urški Gajšt

Zaradi izjemno pozitivnih odzivov, bomo različne oblike nastopanja v bodoče gotovo še dopolnjevali in nadgrajevali. Kajti tisto, kar usmerja naše delo, so poleg profesionalnosti prav vaše izkušnje.

Tokrat se vas je za nastop na katerikoli od treh lokacij odločilo 191. Na temelju tega lahko zaključimo, da smo vsekakor na pravi poti. Do enakega sklepa pa nas pripeljejo tudi odzivi občinstva, ki ste mu s svojimi nastopi ponudili nepozabno doživetje.


MojBase: kako do njega in kakšen je njegov namen

MojBase predstavlja edinstveno, inovativno alternativo komunikacijskega sistema in je namenjen izmenjavi učnega gradiva med mentorjem ter učencem. Ker vam mentor v primeru odsotnosti snov naloži na vaš osebni MojBase račun, vi pa to predelate (in naloge oddate), ko utegnete, MojBase med drugim predstavlja tudi revolucionarno rešitev nadomeščanja zamujenih učnih ur.

Poleg tega vam portal ponuja dostop do arhiva B.A.S.E. glasila, tečajev, osebnega O.G.I. Trackerja in še marsičesa. V kolikor imate z dostopom do portala MojBase težave ali tega še ne uporabljate, bi ga pa želeli, sledite spodaj navedenim korakom:

1. Odprite svoj email

Vstopne informacije za MojBase ste prejeli v sporočilu z naslovom “Nov uporabniški račun”. Vstopni podatki do B.A.S.E. tečajev pa so v sporočilu z naslovom “Uporabniški podatki za vaš račun”. V kolikor dostopov niste prejeli, nas kontaktirajte.

2. Sledite povezavam 

V prvem sporočilu boste našli povezavo do portala MojBase (moj.base.si), v drugem pa povezavo do B.A.S.E. tečajev (base.si/tecaji). Vpišite se z ustreznim uporabniškim imenom in geslom.

3. Oglejte si webinar

Ob vstopu v portal MojBase si oglejte posnetek webinarja, v katerem ravnatelj šole predstavi funkcionalnosti in prednosti uporabe našega novega portala. Dodatno pomoč za uporabo najdete v razdelku Pomoč.


Kako uglasiti kitaro?

Med počitnicami oziroma dopustom se kitara hitro razglasi, kar je lahko dobra priložnost za učenje njenega uglaševanja po posluhu. Priporočamo vam, da se pri tem oprete na blog Kako uglasiti kitaro?, objavljenem na naši spletni strani.


ŽREB ZA DODATNO UČNO URO

Ob vsaki izdaji B.A.S.E. glasila naključnemu učencu podarimo eno dodatno učno uro.

Tokrat smo izžrebali:

Vid Kristl

Učenec bobnov pri mentorju Danijelu Robniku

Čestitke in prijetno branje ter obilo glasbenih užitkov! Za uveljavljanje dodatne brezplačne učne ure nam pišite ali nas pokličite.

040 558 904


Trenutna zasedenost naših mentorjev

Aljaž Bassin

3 prosta mesta

Matej Hotko

polno zaseden

Urška Gajšt

2 prosti mesti

Maja Čerček

polno zasedena

Violeta Ozvatić

polno zasedena

Tina Trivunović

3 prosta mesta

Jernej Hanc

1 prosto mesto

Barbara Vauda

polno zasedena

David Kocmur

1 prosto mesto

Jean Markič

polno zaseden

Matija Marion

polno zaseden

Tilen Zavec

5 prostih mest

Maja Keuc

polno zasedena

Rok Nemanič

3 prosta mesta

Tadej Gruškovnjak

polno zaseden

Ursula Luthar

polno zasedena

Vital Jurca

polno zaseden

Damir Ovčar

1 prosto mesto

Aleksander Jovetić

polno zaseden

Ana Dežman Dovč

3 prosta mesta

Daša Berglez

1 prosto mesto

Daniel Šimek

3 prosta mesta

Danijel Robnik

3 prosta mesta

Jan Gregorka

3 prosta mesta

Jana Šušteršič

polno zasedena

Sara Kosmos

polno zasedena

Katica Zemljak

3 prosta mesta

Barbara Juteršek

3 prosta mesta

Bojan Varga

polno zaseden

Daliborka Ancel

polno zasedena

David Kreslin

polno zaseden

Klara Veteršek

1 prosto mesto

David Krajnc

3 prosta mesta

Jaka Žunič

polno zaseden

Kristijan Korat

polno zaseden

Žiga Kožar

1 prosto mesto


Izrekamo dobrodošlico novim učencem, ki so se nam pridružili tekom junija:

Martina C.

Nika H.

Eva J.

 Xufei Z.

Oskar L.

Rok U.

Tanja Z. P.

Klara F. K.

Lily A. T.

Laura B. P.

Blaž L.

Maj R.

Neli M.

Stela L. L.

Jaša G.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Morda vam bo všeč tudi...

>