Bas kitara – 7. Poglavje

[thrive_headline_focus title=”Lastnosti dobrega inštruktorja” orientation=”centeralign”]

7. Poglavje

V zadnjem sporočilu smo govorili o tem, kako pomembno je delati z inštruktorjem, saj vam ta zagotovi hitro in učinkovito učenje. Ovira, s katero se sreča večina učencev, je iskanje DOBREGA inštruktorja. Veliko ljudi si nadene naziv »učitelj bas kitare«, a vsi nimajo enakih kvalifikacij. Če je nekdo dober BASIST, še ne pomeni, da je tudi dober INŠTRUKTOR. V tej e-lekciji boste našli nasvete, s katerimi boste lahko prepoznali inštruktorje, ki vam bodo učenje le otežili, in našli takšnega, ki vam bo ustrezal.

Dober inštruktor vas POSLUŠA, ure PRILAGODI vašim potrebam in vam pomaga pri doseganju REZUTATOV. Slab inštruktor vas PRIGANJA, se osredotoča le na PLAČILO vas ZASIPAVA s kopico informacij, ki vam ne koristijo. Ker imamo s tem veliko izkušenj, vam lahko svetujemo, kako poiskati primernega. Spodaj je nekaj nasvetov.

LASTNOSTI DOBREGA INŠTRUKTORJA:

1. Učenje naredi zabavno

Če ste kot večina učencev, čez teden trdo delate v šoli ali službi. Igranje bas kitare vas je pritegnilo, ker imate radi glasbo in umetnost. Izogibajte se inštruktorjev, ki bodo od vas zahtevali, da iz tedna v teden predelate veliko zapletenega gradiva. Na ta način veliko učencev zgubi motivacijo in odneha. Učenje bi naj bilo zanimivo!

Dober inštruktor zna uspešno porazdeliti informacije, da niste preobremenjeni ali zmedeni. Zna ohraniti vaše zanimanje za učenje, vas dodatno motivira in spodbuja vaš napredek.2. Učni proces prilagodi vašim CILJEM

Večina inštruktorjev vam bo svetovala nakup priročnika za učenje bas kitare in pričakovala, da boste sledili navodilom. Skozi leta smo spoznali, da priročniki niso najboljša metoda učenja bas kitare. Učenci so med seboj različni, všeč jim je drugačen stil glasbe, zgledujejo se po različnih basistih in imajo različne cilje. Priročnike uporabljajo inštruktorji, ki so PRELENI, da bi se učenja lotili drugače.

Dober inštruktor vas bo na začetku vprašal o vaših ciljih in vam prilagodil celoten proces učenja. V ospredju ni inštruktor ali priročnik, ampak VI.

3. Učne ure so dobra naložba

Vam inštruktor poleg učnih ur nudi še kaj? Dober inštruktor se bo potrudil in vam omogočil dodatne možnosti za razvijanje vaših spretnosti izven učnih ur.

Najboljši inštruktorji vam bodo omogočili nastope na revijah, sodelovanje na spletnem forumu učencev, spoznavanje orodij, s katerimi lahko sledite svojemu napredku in priložnosti za stik z ostalimi učenci. Tako boste dodatno poglobili svoje znanje. Priporočamo, da se povežete s skupino učencev bas kitare v vašem kraju, saj vas bo to dodatno motiviralo.

4. Omogoča vam doseganje rezultatov

To bi naj bila lastnost vsakega dobrega učitelja. Zapomnite si: inštruktorju ne plačujete za njegov ČAS ali INFORMACIJE o igranju bas kitare. Vse informacije so na voljo na spletu, kajne? Plačujete mu za REZULTATE.

Dober inštruktor vam bo predstavil prave koncepte ob pravem času v pravem vrstnem redu. Zavaroval vas bo pred nepotrebnim stresom in preobremenjenostjo. Njegov namen je, da vam pomaga doseči vas GLASBENI CILJ. Ne zadovoljite se z inštruktorjem, ki vam bo kradel čas brez, da bi dosegli rezultate.

5. Kaže zanimanje za vas?

Najpomembnejša lastnost dobrega inštruktorja bas kitare je njegovo zanimanje za vas, učenca. Vzeti si mora čas, da odgovori na vsa vaša vprašanja in vam pomaga najti ustvarjalne načine, s katerimi boste premagali ovire. Inštruktor vas mora SPODBUJATI, VODITI, VAM POSTAVLJATI izzive in vas dobro POZNATI. Ljudje se najpogosteje pritožujejo glede inštruktorjevega nezanimanja za njihov napredek. Slab inštruktor vam bo še naprej kradel denar brez, da bi napredovali. Dobremu inštruktorju pa bo MAR za to, če boste svoje veščine izboljšali.

Naslednjič bomo opozorili na lastnosti, ki jih dober inštruktor ne bi smel imeti. Do takrat pa ne pozabite igrati!

P.S.: Če še vedno iščete dobrega inštruktorja, vam lahko pomagamo! Kontaktirajte nas še danes in pogovorili se bomo o vaših CILJIH.Want to learn more?

Check out these articles below