Flavta – 1. Poglavje

[thrive_headline_focus title=”Pa začnimo…” orientation=”centeralign”]

1. Poglavje

Hvala za prijavo na eKnjigo!

Kot smo zapisali, je to prvo poglavje naše brezplačne eKnjige o PRAVILNEM učenju flavte »Ultimativni vodič k učenju flavte«. Sklop e-lekcij vsebuje dragocene informacije, ki bodo močno povečale vaše možnosti za uspeh pri igranju flavte. Pričnimo s prvo oviro, na katero naleti večina začetnikov: Mit o »naravnem talentu«.

Obstaja veliko napačnih informacij o igranju flavte. Nekateri jim celo pravijo laži. Največja izmed njih je, da morate biti kot flavtist rojen. Z drugimi besedami, imeti morate naravni talent. Čeprav to gotovo pomaga, je resnica, da naravni talent NI POGOJ, da bi kdorkoli postal dober flavtist. Mnogi predvidevajo, da so bili vsi flavtistični virtuozi, kot so Richard G. Adeney, William Bennet, James Galway in Robert Aitken  čudežni otroci, ki so se igranja flavte naučili sami v zgodnjem otroštvu. Tudi ti fantje (in vsi ostali flavtisti na svetu) so morali TRDO DELATI, da so razvili visoko raven znanja in igranja. Čeprav je igranje flavte pri njih videti preprosto, so tudi oni potrebovali LETA in LETA učenja in vaje, da so dosegli visok nivo znanja in veščin igranja.

To je dobra novica za nas! Pomeni, da nas glasbena vila ob rojstvu ne rabi blagosloviti z izjemnim talentom, da bi postali dobri glasbeniki. Gre za veščine, ki se jih lahko vsak NAUČI, OSVOJI, in jih IZPOPOLNI, če je le pripravljen za to trdo delati, vztrajati in se igranja lotiti na pameten način.

Res je, da ščepec naravne danosti nikoli ne škodi, a morajo tudi mojstri, ki z lahkoto osvojijo en element igranja, trdo delati na ostalih področjih. Nekdo, ki je dober pri hitrem preigravanju lestvic, ima lahko težave z ritmom... Biti dober violinist je cilj, ki ga lahko dosežete! Uspe vam lahko tudi, če niste čudežni otrok ali nadarjeni za glasbo. Se slišimo v naslednji lekciji.

Do takrat pa ne pozabite igrati!

P.S. Radi bi vam pomagali pri učenju igranja flavte. Kliknite na gumb in nam zaupajte, kaj vam povzroča največ težav.


Want to learn more?

Check out these articles below