Violina – 1. Poglavje

[thrive_headline_focus title=”Pa začnimo…” orientation=”centeralign”]

1. Poglavje

Hvala za prijavo na eKnjigo!

Kot smo zapisali, je to prvo poglavje naše brezplačne eKnjige o PRAVILNEM učenju violine »Ultimativni vodič k učenju violine«. Sklop e-lekcij vsebuje dragocene informacije, ki bodo močno povečale vaše možnosti za uspeh pri igranju violine. Pričnimo s prvo oviro, na katero naleti večina začetnikov: Mit o »naravnem talentu«.

slika violina

Obstaja veliko napačnih informacij o igranju violine. Nekateri jim celo pravijo laži. Največja izmed njih je, da morate biti kot violinist rojen. Z drugimi besedami, imeti morate naravni talent. Čeprav to gotovo pomaga, je resnica, da naravni talent NI POGOJ, da bi postali dober violinist. Mnogi predvidevajo, da so violinistične zvezde, kot so bili Vivaldi, Paganini in kasneje v času moderne glasbe Stephane Grappelli in Joshua Bell  čudežni otroci, ki so se igranja violine naučili sami v zgodnjem otroštvu. Tudi ti fantje (in vsi ostali violinisti na svetu) so morali TRDO DELATI, da so razvili visoko raven znanja in igranja. Čeprav je igranje violine pri njih videti preprosto, so tudi oni potrebovali LETA in LETA učenja in vaje, da so dosegli visok nivo znanja in veščin igranja.

To je dobra novica za nas! Pomeni, da nas glasbena vila ob rojstvu ne rabi blagosloviti z izjemnim talentom, da bi postali dobri glasbeniki. Gre za veščine, ki se jih lahko vsak NAUČI, OSVOJI, in jih IZPOPOLNI, če je le pripravljen za to trdo delati, vztrajati in se igranja lotiti na pameten način.

Res je, da ščepec naravne danosti nikoli ne škodi, a morajo tudi mojstri, ki z lahkoto osvojijo en element igranja, trdo delati na ostalih področjih. Nekdo, ki je dober pri hitrem preigravanju lestvic, ima lahko težave z ritmom... Biti dober violinist je cilj, ki ga lahko dosežete! Uspe vam lahko tudi, če niste čudežni otrok ali nadarjeni za glasbo. Se slišimo v naslednji lekciji.

Do takrat pa ne pozabite igrati!

P.S. Radi bi vam pomagali pri učenju igranja violine. Kliknite na gumb in nam zaupajte, kaj vam povzroča največ težav.


Want to learn more?

Check out these articles below